Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

07. listopada 2023.

“Malim koracima do cilja”: Siniša Brlas predstavio svoju novu knjigu o mentalnom zdravlju

Profesor psihologije Siniša Brlas, voditelj Odjela za prevenciju ovisnosti i mentalno zdravlje u Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, predstavio je stručnoj javnosti svoju najnoviju knjigu o mentalnom zdravlju pod nazivom “Malim koracima do cilja”. Predstavljanje knjige i prigodno predavanje o mentalnom zdravlju profesor Brlas održao je u Čakovcu na Psihošpanciru, jednom od najprestižnijih stručnih skupova psihologa i ostalih suradničkih struka u našoj zemlji, a neposredni je povod bio Svjetski dan mentalnog zdravlja, koji se obilježava 10. listopada.

Knjiga “Malim koracima do cilja” u podnaslovu pojašnjava kako je riječ o vodiču za bolje samorazumijevanje i smjernicama kako ostati normalan i sačuvati mentalno zdravlje. Radi se ustvari o obliku psihoedukacije kojom je profesor Brlas stručne i znanstvene spoznaje psihologije ponudio u formi self-help vodiča namijenjenog širokoj populaciji.

Siniša Brlas proaktivnom skrbi o mentalnom zdravlju bavi se dugo i kontinuirano tijekom svoje profesionalne karijere, a osobito intenzivno od 2010. godine, kada je aktivno sudjelovao u izradi Nacionalne strategije zaštite mentalnog zdravlja te je bio među nekolicinom psihologa koji su u Republici Hrvatskoj pokrenuli jedinstveni projekt pod nazivom “Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja”.

Projekt je iznjedrio niz važnih publikacija o mentalnom zdravlju, a ova posljednja knjiga profesora Brlasa samo je nastavak napora da se važne smjernice za proaktivnu skrb o mentalnom zdravlju učine dostupnima i razumljivima i najširoj publici, odnosno svim građanima.
Knjiga “Malim koracima do cilja” dostupna je u Biblioteci Knjigolijek Medicinske naklade iz Zagreba, a uskoro će biti dostupna i u nekim drugim državama u okruženju. U Virovitičko-podravskoj županiji predstavljanje knjige planirano je za prosinac ove godine. (ZZJZ “Sveti Rok” VPŽ, Siniša Brlas)

Share Button