Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

08. listopada 2023.

U Virovitici stručnim skupom i šahovskim turnirom obilježen Svjetski dan mentalnog zdravlja

Od 1992. godine 10. listopad obilježava se kao Svjetski dan mentalnog zdravlja. Zavod za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko-podravske županije, uz pokroviteljstvo Virovitičko-podravske županije, je u Tehnološko–inovacijskom centru Virovitica stručnim skupom i šahovskim turnirom, obilježio nadolazeći Svjetski dan mentalnog zdravlja.

Obilježavanje su sinergijski organizirali Služba za javno zdravstvo i Služba za mentalno zdravlje, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, odnosno njihovi čelni ljudi, dr. Miodrag Beneš, dr. Sanea Mihaljević i Siniša Brlas. Sve nazočne na početku su pozdravili Sanea Mihaljević, Miodrag Beneš i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” dr. Miroslav Venus.

Na stručnom skupu svojim predavanjima aktivno su sudjelovali predstavnici Zavoda za javno zdravstvo iz Bjelovarsko–bilogorske, Koprivničko–križevačke, Brodsko–posavske, Osječko–baranjske i Virovitičko–podravske županije.

Na šahovskom turniru sudjelovale su ekipe iz Đurđevca, Đurđenovca, Garešnice, Slatine, Pitomače, Gradine i Virovitice. Na kraju, u ekipnoj konkurenciji, pobijedila je Slatina s 24 boda, drugi je bio Đurđevac s 23,5 bodova, treća Garešnica s 21 i četvrta Virovitica s 19,5 bodova.
U muškoj pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Miroslav Horina, drugi je bio Marijan Špoljar, a treći Zdenko Vanđija. U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji najbolja je bila Rajna Šargač. U konkurenciji djevojčica prvo mjesto je osvojila Tamara Kovačević, druga je bila Lucija Kovačević, a treća Matea Žeravica. Pehare, medalje i nagrade podijelio je dr. Miodrag Beneš.

  • Zahvaljujem se svima koji su došli na stručni skup i šahovski turnir. Nadam se da će iduće godine stručni skup i šahovski turnir biti još veći i bolji. Mi smo prvi došli na ideju o povezivanju mentalnog zdravlja i šaha. Zahvaljujem svima koji su pomogli u organizaciji ove manifestacije – na kraju je naglasio Beneš. (www.icv.hr, Fotografije: Mario Šolc)
Share Button