Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. listopada 2023.

U Predstavništvu Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu, održan je sastanak na temu – Pregled trenutne kohezijske politike, budućnost kohezijske politike, Interreg programi

U Predstavništvu Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu, održan je sastanak s ministrom savjetnikom Ivanom Zekom-Pivačem iz Stalnog predstavništva RH pri EU, a na temu – Pregled trenutne kohezijske politike, budućnost kohezijske politike, Interreg programi te tekuće izmjena u sklopu Višegodišnjeg financijskog okvira.

  • Svake godine se okupljamo, a i ove godine je ovo odlična prilika susreta s predstavnicima pet slavonskih županija u uredu Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema. Bio je ovo informativan sastanak u kojem smo prokomentirali sve aktualne teme vezano na razini EU, posebno vezano uz kohezijsku politiku. Govorili smo što očekivati u nekom sljedećem razdoblju, kao i onom koji dolazi nakon 2027. godine. S predstavnicima županija, regionalnih koordinatora, govorili smo što ih očekujem i kako pospješiti djelovanje u cjelini. Europski dani regija i gradova, okupljaju sve više Hrvata, predstavnika hrvatske zajednice, ali i naših međunarodnih prijatelja, s kojima, razmjenjujući informacije i stvaramo nove spone. Ovo Predstavništvo naših pet slavonskih županija, privlači sve veći broj ljudi, ukazujući kako Predstavništvo ima stalan status na razini Bruxellesa i okuplja sve veći broj ljudi koji prepoznaju naše napore u stvaranju novih veza bitnih i za Hrvatsku, te time i Slavoniju, Baranju i Srijem – naglasio je Ivan Zeko-Pivač.

Ovom sastanku, nazočili su predstavnici svih pet slavonskih županija, a Virovitičko-podravsku županiju, zastupali su – voditeljica Ureda Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu, Renata Taušan, Emina Kovač, ravnateljica VIDRA-e, Bojan Mijok, pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ i Jasna Abramović, pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove VPŽ. (www.vpz.hr., Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button