Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. listopada 2023.

Otvoreno novoobnovljeno Kino Park: U prvim projekcijama uživali djeca i roditelji

Otvoreno je novoobnovljeno Kino Park, kojeg Virovitičani, slobodno mogu nazvati i novim. I to zato što je gledanje filmova u njemu sada udobnije, bolje i kvalitetnije, zahvaljujući 150.000 eura vrijednoj investiciji Poslovnog parka koja je staro kino pretvorila u prostor za moderno uživanje u sedmoj umjetnosti.

Kako bi počastili sugrađane, Grad Virovitica i Poslovni Park osigurali su kokice te dvije besplatne projekcije na dan otvorenja: animirani film „Psići u ophodnji: Moćan film“, nakon kojeg slijedi i horor „Slagalica strave X“. Za obje se tražila karta više.

  • Drago nam je što se u kino vratila naša najvjernija publika, a to su djeca i mladi, zbog kojih smo i krenuli u ovu važnu investiciju i zbog koje smo sada uz bok kinima u daleko većim sredinama, od kojih su Osijek, Zagreb i Varaždin samo neke. Ovo je završetak i priče o tome zašto nam je važno i zašto smo u njega od 2018. godine, otkad smo krenuli s kinom, do sada uložili oko 400.000 eura. Jednostavno, građani i Virovitica ovakvo kino zaslužuju – smatra Matija Mustač, direktor Poslovnog Parka. 

Kino bivšeg HV-a u rujnu 2000. godine nije prikazalo nijednu projekciju, zvalo se Neženja. U znak sjećanja na taj, neki drugi period u Virovitici, kaže direktor Mustač, danas se na ulazu u novo kino, u kojem je sve moderno, nalazi projektor kako bi posjetitelji mogli iskusiti kako se nekad “puštao” film, za kojeg je inače trebalo 1,8 kilometara vrpce.

Novo kino u ovom trenu je “najveće malo kino” na ovim prostorima, u skladu s europskim standardima, kaže Matija Mustač: s platnom od 50 četvornih metara, 5 D zvukom, 220 sjedećih mjesta, od čega su dva za osobe sa smanjenom pokretljivošću. Ima i moderan sustav za izmjenu zraka te kvalitetniji  sustav grijanja. Stepenice su osvijetljene, a predvorje u kojem se čeka na predstavu je posebno uređeno.

Da je to nešto što Virovitici treba, poručuje i gradonačelnik Ivica Kirin. Otvorenje je uz građane privuklo i cijelu gradsku Upravu, kao i predstavnike VPŽ, kako bi iz prve ruke vidjeli rezultate višemjesečnog rada na “novom kinu”.

Pohvale su stigle sa svih strana. Kino je sada nešto što će u budućnosti pokazati i svoje druge potencijale, kaže gradonačelnik Ivica Kirin. 

  • Virovitica ima novo mjesto za kulturna događanja i to po europskim standardima. Osim uživanja u vrhunskoj kvaliteti tijekom predstava, ova dvorana može poslužiti i za niz manifestacija i događanja poput konferencija, predstava, sastanke, odnosno poslužiti i za profesionalna okupljanja. Investicija će u svakom slučaju biti isplativa, a planiramo uskoro urediti i ostatak zgrade te vratiti restoran i urediti okoliš – rekao je gradonačelnik.

Pozitivne ocjene stigle su i od prvih “filmskih kritičara”, najmlađih gledatelja koji su gledali “Psiće u ophodnji”. Mala Lea kaže kako joj se jako sviđaju svjetla na stepenicama, dok je Andrej komentirao “fora” sjedala i veliko platno. Novo kino neke je dovelo po prvi put, a dojmovi su i više nego pozitivni. (www.icv.hr, mlo, foto: Marija Lovrenc, Martina Bašić)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button