Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

21. listopada 2023.

Skup slavonskih komunalaca u Virovitici: Tvrtka Flora VTC ugostila više od 40 predstavnika tvrtki

Viroviticu je posjetilo više od 40 predstavnika slavonskih tvrtki koje se bave poslovima održavanja čistoće i gospodarenja komunalnim otpadom, a domaćin skupa bila je tvrtka Flora VTC. Prije radnog sastanka i “teških” tema, komunalci su posjetili Gradski muzej Virovitica gdje su ih kustosice Muzeja upoznale s povijesti Virovitice i predstavile im međunarodno nagrađeni stalni postav Muzeja. Nakon toga, uputili su se na radni sastanak koji je održan u naselju Križnica.

Gostima, sudionicima skupa, dobrodošlicu su izrazili gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, koji su pritom pokazali potpuno poznavanje komunalne problematike i iskazali razumijevanje za njihove goruće probleme.

Osim rasprave o Planu gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2023. – 2028. i novom Pravilniku o gospodarenju posebnim kategorijama u sustavu Fonda ZOEU, raspravljalo se još o problematici u zbrinjavanju reciklabilnog otpada, obračunu količina za umanjenje tzv. poticajne naknade, kao i o novom problemu s kojim su suočeni, a riječ je o velikom inflatornom učinku na cijenu usluge i poteškoće u novozapošljavanju djelatnika zbog niskih plaća.

Raspravu je vodila moderatorica Aleksandra Anić Vučinić, hrvatska znanstvenica i stručnjakinja u području gospodarenja otpadom, inače Florina dugogodišnja vanjska suradnica.

  • Kao i uvijek, vremena za raspravu je bilo nedovoljno, te se još jednom pokazala potreba za nastavak ovakvog korisnog regionalnog sastajanja kolega iz branše. FLORA VTC zahvaljuje svim kolegama i sudionicima skupa, gradonačelniku Virovitice Ivici Krinu i načelniku općine Pitomača Željku Grgačiću, moderatorici skupa Aleksandri Anić Vučinić, Gradskom muzeju Virovitica, djelatnicama cateringa Brick Virovitica i OPG-u Dravska iža Križnica – poručili su iz virovitičke tvrtke Flora. (flora-vtc.hr)

Više fotografija možete vidjeti OVDJE

Share Button