Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

24. listopada 2023.

Županija dodijelila nove stipendije srednjoškolcima koji se obrazuju za obrtnička zanimanja: Osmero stipendista mjesečno će dobivati 67,00 eura, time se olakšava školovanje i njima i njihovim roditeljima

Nakon što je ugovor o deficitarnim stipendijama već potpisalo 18 srednjoškolaca, u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, u utorak je, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uručio dodatnih osam novih ugovora srednjoškolskim stipendistima koji se obrazuju za obrtnička zanimanja. Od njih osmero, četvero se obrazuje za instalatera grijanja i klimatizacije, a jedan je – automehaničar, tehničar za mehatroniku, elektroinstalater i krojač.

  • Stipendija se dobiva 10 mjeseci godišnje kroz sve godine školovanja. U svakodnevnom smo kontaktu s našim poduzetnicima, obrtnicima, osluškujemo koje su potrebe na tržištu rada i na temelju toga definiramo deficitarna zanimanja koja zatim i stipendiramo. Ovo je svakako i pomoć roditeljima naše djece, a današnji stipendisti jedino trebaju učiti i redovito upisivati razrede i stipendija im je osigurana, a s obzirom na velike potrebe naših poslodavaca, očekuje ih i siguran posao nakon završetka školovanja – rekao je župan Igor Andrović.

Virovitičko-podravska županija, stipendira ukupno 46 srednjoškolskih stipendista koji se obrazuju za obrtnička zanimanja. Stipendija iznosi 67 eura i isplaćuje se tijekom deset mjeseci. Za srednjoškolske i studentske stipendije, Županija na godišnjoj razini izdvaja 30.526,25 eura. Visokoobrazovne stipendije prima 51 stipendist, a raspisan je javni poziv za dodatnih trinaest.

  • Županijsku stipendiju ću utrošiti na sve što mi je potrebno za školovanje. Ovo je stvarno lijepo od Županije da olakša našim roditeljima da ne moraju puno trošiti, a opet je veliki poticaj kako bi se mi školovali i dalje usavršavali – rekao je Patrik Kucljak, učenik prvog razreda mehatroničara Tehničke škole Virovitica.

Svečanosti potpisivanja, uz župana Androvića, nazočila je i pročelnica za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić, kao i članovi povjerenstva iz HOK – Područne obrtničke komore VPŽ i HGK ŽK Virovitica. (www.icv.hr, vpz.hr, foto: Kristijan Toplak)

Share Button