Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. listopada 2023.

Potpisani ugovori: Sedam orahovačkih poduzetnika i obrtnika ostvarilo pravo na potporu u vrijednosti većoj od 31.000 eura

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister, u maloj je gradskoj vijećnici potpisao ugovore s gradskim poduzetnicima o davanju potpore za njihov rad. Ugovore je potpisalo sedam poduzetnika koji su zadovoljili uvjete Javnog poziva.

  • Unazad dvije godine započeli smo s ovom praksom poticanja poduzetništva, pa smo tako i ove godine raspisali javni poziv za sve poduzetnike za koji smo u gradskom proračunu osigurali 54 tisuće eura. Na poziv koji je završio 26. rujna javilo se sedam poduzetnika i obrtnika i nakon što je povjerenstvo pregledalo dokumentaciju, svih sedam je ostvarilo pravo na potporu s kojima smo danas i potpisali ugovore. Ukupna vrijednost potpora koju ćemo dati onima koji su potpisali ugovore je nešto više od 31 tisuće eura, a poduzetnici sad imaju rok od pet dana dostaviti bjanko zadužnicu da sve možemo odraditi i kako bi im sredstva bila prebačena – kazao je gradonačelnik Rister.

Naglasio je kako je obrtnike zamolio da dobro pročitaju ugovore i uvide koje su njihove obveze kako ne bi došlo do nikakvih problema.

  • Na ovom potpisivanju ugovora razgovarali smo i o nekim mjerama koje su bile u Javnom pozivu, a za iste nismo dobili niti jednu prijavu pa smo dogovorili sastanak kako bi te neke mjere maknuli, a stavili neke druge mjere za koje svi vjerujemo kako će biti zanimanja. Navedeni sastanak održat ćemo na razini Udruženja obrtnika jer šteta je kada Grad izdvoji određena sredstva da se ista sva i ne iskoriste. Vjerujem da poduzetnici na području našeg grada imaju potrebe za tu pomoć i zato ćemo zajedno pomno proučiti kako im najbolje pomoći – zaključio je gradonačelnik Rister. (www.icv.hr, Fotografija: Vladimir Grgurić)
Share Button