Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

23. studenoga 2023.

Veleučilište u Virovitici: Potpisani Ugovori o stipendiranju doktorskih studija

Danas su u prostorijama Veleučilišta u Virovitici potpisani Ugovori o stopostotnom financiranju doktorskih studija.

Nakon iskazanog interesa na poziv za upis doktorskog studija, odobreno je financiranje za tri stipendistice, Ivanu Vidak Teskera, Danijelu Vakanjac i Martinu Kovačević u ukupnom iznosu nešto većem od 25.000,00 eura.

Na potpisivanju ugovora, uz dekana Veleučilišta doc. dr. sc. Dejana Tubića, nazočan je bio i Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, s obzirom da Virovitičko-podravska županija te sva 3 grada i 13 općina sudjeluju u financiranju rada Veleučilišta kroz takozvani ”Virovitički model”.

Zahvaljujem Veleučilištu na pozivu, lijepo je biti ovdje danas s vama i prisustvovati potpisivanju Ugovora o stipendiranju doktorskih studija u ime Virovitičko-podravske županije, ali i u ime svih lokalnih samouprava na području naše županije. Ovaj događaj vrlo je bitan kako za Veleučilište tako i za županiju. Županija svoj razvoj temelji na znanju, ulaganje u znanje, u sve aktivnosti i razvoj Veleučilišta te u razvoj društva utječe na cjelokupan napredak naše županije. Zadovoljstvo je sudjelovati u „Virovitičkom modelu“ koji predstavlja jedinstven model u Hrvatskoj. Možemo vidjeti i krajnje rezultate ovog sufinanciranja, a to su novi visokoobrazovani ljudi i novi doktori znanosti ovog Veleučilišta. Vjerujem da će sve naučeno i sva znanja koja su stekli prenositi na sadašnje i buduće generacije studenata. Kao što se već pokazalo i do sada, studenti završetkom Veleučilišta u Virovitici imaju potrebna znanja i vještine za daljnji poslovni razvoj. Stipendisticama čestitam i želim puno uspjeha u daljnjem obrazovanju, a Veleučilištu puno sreće u daljnjem radu sa trenutnim studentima, ali i svim budućim studentima – rekao je župan Igor Andrović.

Tako će stipendistice svoje daljnje obrazovanje nastaviti na doktorskim studijima, Ivana Vidak Teskera, dipl. bibl. i prof., v. pred. upisuje doktorski studij Mediji i komunikacija na Sveučilištu Sjever, Danijela Vakanjac, mag. oec., v. pred. upisuje međusveučilišni interdisciplinarni doktorski studij Poduzetništvo i inovativnost na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, dok Martina Kovačević, univ. mag. oec. upisuje doktorski studij Menadžment održivog razvoja na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

Na ovaj način Veleučilište nastavlja svoja ulaganja u nastavnički kadar, čime će se povećati i nadograditi znanja i vještine stečene doktorskim studijima, što će imati veliki utjecaj na profesionalni razvoj, ali i onaj osobni stipendistica. (www.vuv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Matija Turkalj)

 

 

Share Button