Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. studenoga 2023.

Zagrebačkom tržištu predstavljen projekt uređenja novog Turističko-rekreacijskog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad” u Orahovici

Imaju Plemićku i Zelenu rutu, Rutu duhovnog iskustva, a s dva UNESCO područja – rijekom Dravom i Parkom prirode Papuk, Virovitičko-podravska županija idealan je izbor za ljubitelje prirode i aktivnosti na otvorenom.

Turistički aduti ovog dijela Hrvatske, među kojima je i trenutno najveći projekt uređenja Turističko-rekreacijskog centra „Jezero – Hercegovac – Ružica grad“ u Orahovici, predstavljeni su u Vinoteci Business Cluba 5 u Zagrebu, jednom od najvećih domaćih turističkih tržišta.

Ovaj opsežan projekt obuhvaća uređenje i širenje sadržaja na dva orahovačka jezera te pristupa do Ružica grada, impresivne srednjovjekovne tvrđave. Tako će poznato slavonsko izletište i kupalište Jezero, uz već izgrađenih 14 bungalova, po skorom završetku projekta dobiti sportske terene i multimedijalni Edukativni centar Orahovica – Škola u prirodi s 52 ležajeva u 22 smještajne jedinice.

Pustolovi neće propustiti adrenalinski park na obali nekoliko stotina metara udaljenog Jezera Hercegovac, preko kojeg će se moći spuštati ziplineom. Od proljeća do orahovačkih jezera vozit će i električni turistički vlakić, a ljubitelji outdoor aktivnosti uživat će u vožnji na biciklima ili šetnji papučkim stazama do Ružica grada.

Projekt uređenja novog Turističko-rekreacijskog centra u Orahovici, najmanjem gradu ove županije smještenom u Parku prirode Papuk, vrijedan je 10,8 milijuna eura. Njegovu važnost prepoznala je i Europska unija sufinancirajući ga s više od devet milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020.

“Područje uz Dravu s Križnicom, našim mističnim otokom, savršen je izbor za ekološki osviještene turiste koji uživaju u rekreaciji i aktivnom odmoru. Oni će odabrati i odmor na Krndiji ili na Papuku s jedinstvenim zelenim krajobrazima poput Park šume Jankovac, geološkog spomenika Rupnice, mirnog, zelenog Voćina s modernim Geo-info centrom i jedinstvenom voćinskom crkvom koja privlači hodočasnike. U središnjem nizinskom prostoru naše destinacije smješteni su gradovi i mjesta s atraktivnom plemićkom pričom, dok prostor Bilogore i Podravine uz kulturne specifičnosti nudi vrhunsku eno-gastro priču, aktivan odmor, opuštanje i ladanje. Naša destinacija neočekivano je blizu, na svega dva sata vožnje od Zagreba, kod nas ćete čuti i kaj i što, okrijepit ćete se odličnim vinima iz Virovitičkog i Orahovačko-slatinskog vinogorja i uživati u opuštajućem odmoru, a novi Turističko-rekreacijski centar u Orahovici još je jedan snažan adut Slavonije i Podravine “, tako je ovu jedinstvenu destinaciju opisao Josip Mikolčić iz Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije na predstavljanju u Zagrebu. (Alma Radoš, Fotografije: Anto Magzan, Hrvoje Jurić, TZ VPŽ)

 

 

Share Button