Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. studenoga 2023.

Nova javnozdravstvena akcija Lige protiv raka Virovitičko-podravske županije: Neka Movember bude tijekom cijele godine

Udruga Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije nastavlja s organizacijom humanitarnih aktivnosti.

Prva planirana javnozdravstvena akcija u prosincu bit će UZV pregled testisa.

– S tom aktivnosti nastavljamo u znaku pokreta Movembra, kojim se tijekom novembra naglasak stavlja na muško zdravlje. Muškarci bi trebali voditi brigu o zdravlju tijekom cijele godine, a ne samo u mjesecu novembru – poručio je predsjednik udruge, dr. Miodrag Beneš.

UZV preglede u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitičko–podravske županije u Virovitici obavljat će dr. Ivan Andrašević. Vrijeme akcije i mogućnost prijave bit će naknadno objavljeni.

Udruga Liga protiv raka Virovitičko-podravske županije je neprofitna pravna organizacija osnovana 1999. godine s osnovnim ciljem zaštite zdravlja kroz preventivno djelovanje, te unaprjeđenje i zaštitu zdravlja osoba oboljelih od malignih bolesti. Za prvog predsjednika, podsjetimo, izabran je dr. Jakob Čupen, dopredsjednici su bili dr. Josip Katanušić i dr. Ana Bajer – Feketić, te tajnik dr. Miroslav Venus. Godine 2015. udruga se revitalizira izborom novog predsjednika dr. Darka Čupena, dopredsjednika dr. Miroslava Venusa i tajnice Maje Đurica Truhlaž, bacc. med. techn. te u navedenom periodu pokreće niz humanitarnih aktivnosti, od kojih se osobito ističe obilježavanje dana posvećenog osobama oboljelim od karcinoma dojke “Cvijet za dan duže”. U navedenim aktivnostima prikupljena su sredstva za nabavu igala za širokoiglenu punkciju ca. dojke, prijenosnog UZV uređaja, a posebno su ponosni na akciju darivanja djece oboljele od karcinoma s područja Virovitičko-podravske županije.

Godine 2019. na inicijativu novoizabranog predsjednika dr. Venusa osniva se Mammae klub koji djeluje u sklopu Lige protiv raka VPŽ, a okuplja osobe oboljele od karcinoma dojke.

Podsjetimo i da je na izbornoj skupštini krajem rujna ove godine izabrano novo vodstvo Lige protiv raka VPŽ. Funkciju predsjednika obavlja dr. Miodrag Beneš, dopredsjednik je dr. Ivan Andrašević, a tajnica univ. mag. med. techn. Maja Đurica Truhlaž. (icv.hr, Liga protiv raka VPŽ, Fotografija: Vladimir Jelenčić)

Share Button