Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

01. prosinca 2023.

Gradski muzej Virovitica i ove se godine bogatim programom uključio u obilježavanje manifestacije “Prosinac u gradu”

Gradski muzej Virovitica i ove se godine bogatim programom uključio u obilježavanje manifestacije “Prosinac u gradu”. Sve posjetitelje očekuju brojne radionice i zabavni sadržaj.

Riječ je o akciji “Daruj mi ukras” koja će trajati tjedan dana, točnije do 8. prosinca, a u kojoj iz Muzeja pozivaju sugrađane da im poklone svoj ukras iz 50-ih godina prošlog stoljeća.

– Ovom aktivnošću želimo prikupiti što originalnije ukrase iz 50-ih godina kako bi njima mogli okititi jedan bor, a riječ je o staklenim ukrasima koje su nekada koristile naše bake. Ako ih netko ima, neka se slobodno odazove ovoj akciji i postane dio obitelji Gradskog muzeja Virovitice i time direktno sudjeluje u izložbi “LXX – Muzej po mjeri” s kojom je ova aktivnost povezana – istaknula je Anja Brabec, muzejski pedagog.

Osim toga, tijekom prosinca, održat će se i proslava 4. rođendana “#malogvelikogmuzeja” uz koncert Gelato Sistersa, godišnja izložba Likovnog kluba “Nikola Trick”, kićenje jelke u duhu 50-ih, radionica izrade božićnih jaslica pod nazivom “Skockane jaslice” te predstavljanje kataloga stalnog postava “Povijest grada i dvorca”.

– Pozivamo ovom prilikom sve sugrađane i posjetitelje našeg Muzeja da se nam se pridruže u obilježavanju ovih događanja, jer će i ove godine, uz bogat sadržaj koji smo pripremili, svatko pronaći nešto za sebe – zaključila je Brabec.

Više o svim događanjima tijekom manifestacije “Prosinac u gradu” možete pronaći OVDJE. (icv.hr, mra)

 

Share Button