Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. prosinca 2023.

Učenici OŠ Petra Preradovića Pitomača proslavili 30 godina od nastupa u tada popularnom Turbo Limach Showu

Davne 1993. godine generacija učenika Osnovne škole Petra Preradovića iz Pitomače nastupila je u finalu tada popularnog Turbo Limach Showa. Od tada je prošlo 30 godina, a to je ujedno bio i povod da se tadašnja generacija 6.a razreda okupi zajedno s učiteljicom Katarinom Šimić.

Na prijavu učiteljice 33 učenika uputilo se na svima omiljeni show kako bi pokazali natjecateljskih duh.

– Oni su bili jako dobri, općenito su bili dobar razred. Bila sam svaki dan s njima, prepoznala sam njihov potencijal jer je u showu bilo svakakvih igara, i onih umnih gdje su morali jako puno misliti i igre spretnosti. Nizali su samo pobjede i na koncu nitko nas nije mogao pobijediti, ali na kraju nas je pobijedila HTV-ova ekipa sportske redakcije. U školi se jako gledalo i navijalo, i puno godina poslije toga, kad god se spomenula Pitomača povezalo se s Turbo Limach Showom – govori nam učiteljica Katarina te ističe kako se ovako nešto nikada nije ponovilo.

– Bila je velika euforija, 93′ godina, trajao je rat i imalo je to svoje draži. Tada sam se ludo i nezaboravno osjećala, s njima sam skakala i navijala. Ni prije ni poslije toga nikad naša školska djeca tako nešto nisu doživjela. I zato smo se okupili kako bismo proslavili i ponovo proživjeli ta lijepa vremena – dodaje K. Šimić.

U showu su sudjelovali 10 puta, a natjecali su se protiv jako dobrih ekipa u raznim igrama poput igre formula, stolni tenis s velikim raketama, kombinatorka, čovječe ne ljuti se, slušanje pjesama i odgonetavanje i još mnogo toga.

– Mi smo u ožujku 1993. godine krenuli s prvim natjecanjem, išlo se srijedom, a finale je bilo 29. prosinca. Vježbali smo kad god smo stigli i zapravo smo bili stvarno jako dobri. Bilo je tu i sreće, ali sreća prati hrabre. Devet puta smo se borili, imali smo sedam pobjeda, a na kraju nas je pobijedila HRT-ova ekipa – rekao je kapetan tima Marijan Rengel te istaknuo kako se lijepo prisjetiti osnovnoškolskih dana, sudjelovanja i uspomene koja im je ostala za cijeli život.

– Ovim okupljanjem prisjetili smo se te naše borbe, tih klinaca i tih emocija koja će nas pratiti kroz cijeli život. Bili su to naši dani ponosa i slave kako bi rekli, puno toga smo naučili kroz sudjelovanje, naučili smo da ne možeš svaki put pobijediti, da ima i nepravde, kako mi smatramo da jesmo malo pokradeni, ali to je život. (www.icv.hr, ib, foto: Foto Begović)

Share Button