Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. veljače 2012.

Grad Virovitica upisom u gruntovnicu postao vlasnikom još jednog bivšeg vojnog objekta – Doma Hrvatske vojske – Stvorene pretpostavke za uređenje objekta i okoliša

Nakon dobivanja u vlasništvo bivše vojarne, grad Virovitica je upisom u gruntovnicu postao vlasnikom još jednog bivšeg vojnog objekta – Doma Hrvatske vojske. Inače, Dom HV-a dan je gradu na korištenje za potrebe održavanja društvenih, kulturnih i sportskih sadržaja odlukom Vlade RH 2007. godine na tada prvoj, povijesnoj sjednici Vlade održanoj u Virovitici, a nadležnim državnim tijelima, kao i onima resornog ministarstva trebale su pune četiri godine da mu daruju objekt u puno vlasništvo.

– Mnogi građani već duže vrijeme pitaju me što je s tim objektom, a moje mišljenje je, koje se nadam da će imati i nova Vlada, da takvim objektima i nekretninama najbolje mogu upravljati jedinice lokalnih samouprava. Zainteresiranost građana za taj objekt velika je i zbog činjenice da se u njemu nekada nalazilo kino, kada kino nije radilo u tom su se prostoru održavale svadbene svečanosti ili neki drugi sadržaji, a restoran doma bio je u punom pogonu. Zbog tih razloga, ali i njegove lokacije u samom središtu grada ne čudi me zainteresiranost građana za njegovu budućnost – istaknuo je gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

Opširnije u najnovijem broju Virovitičkog lista (www.icv.hr)

 

Share Button