Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. siječnja 2024.

Pri kraju radovi na multifunkcionalnom igralištu kod “Brlića” u Virovitici: Započelo postavljanje tartan podloge

Donedavno dotrajalo sportsko igralište kod Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić uskoro će izgledom biti atraktivno, a koristit će se za šest sportova. Započeli su radovi na postavljanju gumene podloge (tartan), a potom slijedi ocrtavanje terena. Igralište će se moći koristiti za nogomet, rukomet, odbojku, tenis, badminton i graničar.

Završetak radova planiran je tijekom sljedećeg tjedna.

– Uređenjem vanjskih igrališta želimo što više djece i građana “dobiti” na sportske terene te ih potaknuti na boravak na svježem zraku te bavljenje sportom i rekreacijom. U drugoj fazi planiramo tribine i rasvjetu kako bismo omogućili korištenje igrališta tijekom cijele godine i u večernjim satima. Osim navedenog, uskoro krećemo i s gradnjom prometnog i dječjeg poligona na Trgu dr. Ante Starčevića, a kroz ITU mehanizam planiramo graditi, među ostalim, atletsku stazu, unutar koje će se nalaziti multifunkcionalni tereni na tartan podlozi. Imamo puno planova i cilj nam je da kroz nekoliko godina uredimo sva vanjska igrališta kako bismo potaknuli što veći broj građana na bavljenje sportom i rekreacijom – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je s gradskim pročelnicima Alenom Bjelicom i Kristijanom Sabom obišao radove na igralištu.

U obilasku je bio i ravnatelj OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ivica Tomljanović koji je izrazio zadovoljstvo što je osnivač, Grad Virovitica, prepoznao potrebu obnove vanjskog rukometnog igrališta.

– Ovo igralište je i prije bilo zanimljivo, ne samo učenicima, već i ostalim mladima koji gravitiraju našoj školi. Obnovom ćemo dobiti vanjski prostor koji će biti atraktivan i koji ćemo, nadam se, svi znati cijeniti i očuvati za buduće generacije. Imamo i novo igralište pri Područnoj školi Rezovac, koje je nedavno izgrađeno, a kod matične škole ostaje nam košarkaško igralište i daljnje uređenje okoliša – rekao je ravnatelj Ivica Tomljanović dodavši kako će multifunkcionalno igralište koristiti 560 učenika matične škole te ostala djeca i građani u vremenu kada nema nastave.

Projekt rekonstrukcije igrališta prijavljen je u suradnji s Razvojnom agencijom VTA te je i odobren na natječaju za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina. Ministarstvo turizma i sporta sufinancira ga s 49.038 eura, a radovi su vrijedni 81.250 eura s PDV-om. (Tekst i foto: virovitica.hr)

Share Button