Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. siječnja 2024.

Obilazak PŠ Sladojevci i OŠ Josipa Kozarca Slatina, župan Igor Andrović: Vjerujem da će 2024. i 2025. godinu obilježiti ulaganje u obrazovanje

Virovitičko – podravska županija nastavlja s investicijama u škole diljem županije. Župan Virovitičko – podravske županije Igor Andrović zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martinom Bunić, obišao je Područnu školu Sladojevci i Osnovnu školu Josipa Kozarca u Slatini. 

Virovitičko – podravska županija želi osigurati jednake uvjete i za djecu koja škole pohađaju u manjim mjestima. 

– U Područnoj školi Sladojevci najveći problem bilo je krovište koje je zbog dotrajalosti prokišnjavalo te se zbog toga nastava nije mogla održavati u adekvatnim uvjetima. Sada je i taj problem riješen. Krovište je zamijenjeno i učionice oličene. Vrijednost investicije je gotovo 50.000,00 eura. Plan je kroz natječaje energetske obnove obnoviti i stolariju. Nakon toga će 17 učenika ove područne škole nastavu pohađani u gotovo novoj školi – rekao je župan Igor Andrović.

Nastavljaju se ulaganja u Osnovnu školu Josipa Kozarca Slatina.

– Obišli smo danas u OŠ Josipa Kozarca rekonstruirano potkrovlje koje od same izgradnje škole pa do sada nije imalo funkciju i bilo je neiskorišteno. Potencijal navedenog prostora srećom je prepoznat i na vrijeme je izrađen projekt koji je čekao adekvatan natječaj za financiranje iz europskih fondova. Kroz projekt STEM kojem je nositelj Osječko – baranjska županija,  a partneri Virovitičko – podravska županija i osnovne škole Josipa Kozarca Slatina i Suhopolje osigurana su sredstva za rekonstrukciju, uređenje i opremanje ovog prostora u iznosu gotovo 700.000,00 eura u kojem će učenici koji pokazuju interes za znanstvena područja moći dalje razvijati svoje STEM kompetencije. Ulaganja u ovu školu time ne staju, u planu je i izgradnja nove trodijelne športske dvorane – rekao je župan. 

Ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, Ksenija Vujanović-Juras naglasila je kako se ulaganja u škole na području županije vide i prepoznaju. Posebna zahvalnost upućena je Virovitičko – podravskoj županiji koja uvijek spremno ulaže trud i prepoznaje ono što je školama najpotrebnije. (vpz.hr, Foto: D. Fišli, V. Kordoš, R. Giba)

 

 

 

 

 

 

Share Button