Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. siječnja 2024.

“Vrtim zdravi film”: Nagrađene najbolje škole u sezoni projekta 2022./2023., među njima i OŠ Suhopolje

Hrvatski školski sportski savez partner je u projektu s tvrtkom Nestlé i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo pod nazivom “Vrtim zdravi film”. Riječ je o projektu namijenjenom učenicima od 7. razreda osnovne škole, a proširuje se i na 5. i 6. razrede osnovne škole.

Dio je to globalne Nestlé inicijative pod nazivom “Nestlé for healthier Kids Global Programme”, kojem je cilj educirati što više djece školske dobi o važnosti pravilne prehrane i bavljenjem tjelesnom aktivnošću, u svrhu stjecanja pravilnih životnih navika.

Temeljem Završne evaluacije projekta, koju je izradila Dijana Mayer, voditeljica odjela za praćenje i unaprjeđenje zdravlja školske djece i mladih s timom iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, potvrđeno je da se znanje učenica i učenika o svim isplativim područjima popravilo, a udio učenica i učenika koji su nakon edukacije točno odgovorili na postavljena pitanja porastao je u prosjeku za 9,6%.

Što se ostvarenih rezultata tiče, razlog za slavlje imaju u OŠ Suhopolje koja je osvojila prvo mjesto u kategoriji znanja, odnosno u najvećem povećanju postotka znanja, a voditelj u ovom projektu bio je Predrag Pejić, profesor tjelesne i zdravstvene kulture.

– Očuvanje zdravlja učenika nam je prioritet. Simbioza pravilne prehrane i sportske aktivnosti zalog je za zdravlje učenika u budućnosti. Prednost ruralnog kraja daje nam i prednost uzgoja kvalitetnih prehrambenih namirnica koje učenici donose u školu te kroz radionice VZF uče pripremu zdrave hrane. Educiraju se o prednosti pripreme i konzumacije tako pripremljenih namirnica naspram “brze hrane” koja nutritivno ne zadovoljava sve potrebe za njihovu dob – istaknuo je Pejić, a čestitku na nagradi uputio je i Ivan Kelečić, tajnik Školskog sportskog saveza Virovitičko-podravske županije.

– Ispred Školskog sportskog saveza Virovitičko-podravske županije želim čestitati Osnovnoj školi Suhopolje na postignutom rezultatu. Također, iskrene čestitke i pohvale upućujem učenicima koji su sudjelovali u projektu i njihovom voditelju Predragu Pejiću. Ovakvi projekti pozitivan su i poticajan primjer suradnje, kojeg ćemo svakako i u buduće podržavati – istaknuo je Kelečić (www.icv.hr, mra, HŠSS, ŠSS VPŽ, foto: RA Vidra)

Share Button