Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. siječnja 2024.

Održani kolegiji ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održani su kolegiji ravnatelja osnovnih i srednjih škola te Učeničkog doma Virovitica, uz predsjedavanje pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ, Martine Bunić.

Na početku svakog kolegija gospođa Sandra Matošina Borbaš, predstavnica Obiteljskog centra, Područna služba Virovitičko-podravske županije, predstavila je rad Centra i aktivnosti te ponudila suradnju školama, nastavnicima i roditeljima.

Na kolegiju srednjih škola govorilo se o planu upisa učenika u srednje škole u školskoj 2024./2025 godini. Planira se upis 855 učenika uključujući i Glazbenu školu Jan Vlašimsky Virovitica. Nadalje, raspravljalo se o uvođenju novih deficitarnih programa i ukidanju suficitarnih u srednjim školama, natjecanjima učenika, učeničkom servisu i daljnjim ulaganjima u obrazovni sustav.

Dogovoreno je da će Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina biti ovogodišnji domaćin održavanja manifestacije „Zbogom školo do jeseni“ koju organizira Virovitičko-podravska županija.

Na kolegiju ravnatelja osnovnih škola uz aktualnu problematiku pročelnica Martina Bunić upoznala je ravnatelje s Odlukom Županije da se ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provode elektroničkim putem, korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole.

Dana 22. veljače 2024. godine u Nacionalnom informacijskom sustavu za upise u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole. Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svoga djeteta u 1. razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine. Više o spomenutoj temi javnost će biti informirana putem medija. (www.vpz.hr, Fotografije: T. Vampovac, D. Moslavac)

Share Button