Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. siječnja 2024.

U Hrvatskom domu – Matici u Subotici potpisan ugovor o financijskoj potpori Virovitičko-podravske županije Hrvatskom nacionalnom vijeću u Republici Srbiji

Predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović potpisali su ugovor prema kome će Virovitičko-podravska županija financijski pomoći projektima HNV-a.

– Ovo što samo danas potpisali samo je nastavak dogovora s Hrvatskom zajednicom županija, koja će u naredne tri godine financijski sustavno pomagati HNV. Osim toga razgovarali smo s predstavnicima županije o gospodarskoj suradnji, dobili smo poziv za gospodarski sajam u veljači i nadam se da ćemo i to područje koje nas čeka početi sustavno razvijati. Osim toga razgovarali smo i o tome da naši učenici obiđu kulturnu baštinu županije – kazala je Vojnić.

– Pokušavamo pomoći Hrvatima u Srbiji, ojačati ih i očuvati njihov identitet. Znamo da ima puno kulturnih manifestacija i da se na taj način čuva baština Hrvata izvan Hrvatske. Zato nam je bila želja, i to smo i ostvarili kao i sve hrvatske županije, da na ovaj način, kroz ova financijska sredstva pomognemo Hrvatskom nacionalnom vijeću, Hrvatima u Srbiji – kazao je župan Andrović i dodao da će prema potpisanom sporazumu s HZŽ-om sve hrvatske županije financirati rad HNV-a s 15.000 eura. (Tekst i fotografije: hrvatskarijec.rs)

 

 

Share Button