Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. veljače 2012.

Gradski muzej Virovitica: Uspješno održana radionica „Od vrećice do srećice”

Gradski muzej Virovitica ugostio je 15-ak polaznika radionice koji su vrlo uspješno napravili isto toliko veselih i zanimljivih torbi, torbica i torbuljaka. Uz gostujuću izložbu „Tko nosi ne prosi – s torbom po hrvatskim krajevima”, muzej je pripremio zanimljivu edukativnu radionicu izrade vlastitih torbi postupkom glačanja vrećica.

Kao dio potrošačkog društva, svjesni smo da trebamo nešto u čemu ćemo ponijeti naše stvari. U tom procesu je bitno osvijestiti na koji način možemo funkcionirati unutar naših potreba i savjesnog odnosa prema okolišu. S obzirom da otpad koji sami proizvodimo trebali bismo o njemu i brinuti ili bar nastojati smanjiti njegovu proizvodnju.

Stoga, uz otkrića novih, dugotrajnih, a time i teško razgradivih materijala koje koristimo kao suvremene alate, zašto ne bismo razvili i nove vještine odgovornog upravljanja istima. Vođeni mišlju kako je jedna od primarnih osobina čovjeka sposobnost stvaranja naspram sveprisutnog konzumiranja modernog svijeta polaznici radionice družili su se uz dijeljenje porcija sreće spravljene iz malih iskustava zajedničkog rada i kreacije. (www.virovitica.hr)

Share Button