Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. veljače 2024.

Na 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Slatine raspravljalo se o 18 točaka Dnevnog reda

Jučer (petak) je pod predsjedanjem Tome Tomića u slatinskom Hrvatskom domu održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine.

Na sjednici je, uz zamjenika gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilije Nikolića, privremenih gradskih pročelnika Marina Kokorića i Krunoslava Šaraboka, djelatnika Gradske uprave, predstavnika gradskih tvrtki i institucija te nekih zainteresiranih građana, nazočilo 11 od 15 vijećnika.

Vijećnici su raspravljali o 18 točaka Dnevnog reda, a za Aktualni sat pristiglo je 19 pitanja na koja su odgovore ponudili privremeni pročelnici Kokorić i Šarabok, te zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilija Nikolić. Odgovore vezane uz Aglomeraciju ponudio je tehnički direktor tvrtke Komrad Antun Srbić, no isti nisu zadovoljili gradske vijećnike koji su svoju zabrinutost iskazali i po pitanju nove Odluke o razvrstavanju jedinica lokalne samouprave prema indeksu razvijenosti, a po kojoj je grad Slatina iz 4. svrstan u 3. skupinu, što predstavlja nižu kategoriju, odnosno još manju razvijenost.

Razmatrajući točku po točku dnevnoga reda najviše je polemike izazvao prijedlog Odluke o dugoročnom kreditnom zaduženju Grada Slatine. Riječ je o kreditu od 1,3 milijuna eura za realizaciju kapitalnog projekta “Energetska obnova postojeće javne rasvjete u Slatini i prigradskim naseljima” uz rok otplate od 15 godina. Nakon duže rasprave, s tri glasa za, pet protiv i dva suzdržana, Odluka nije usvojena, te će ovaj projekt, prema ocjeni oporbenih vijećnika, morati sačekati neko povoljnije vrijeme.

Sve su ostale odluke, izvješća i programi uvršteni u dnevni red sjednice, jednoglasno usvojeni, osim Odluke o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta Dječjeg vrtića “Zeko” koja je nakon dinamične rasprave ipak prihvaćena s osam glasova za, jednim protiv i dva suzdržana.

15. sjednica Gradskog vijeća Grada Slatine potrajala je oko tri sata, a zainteresirani građani Slatine i prigradskih naselja mogli su je poslušati u prijenosu uživo putem lokalne radio postaje. (www.icv.hr, adf, mf, Foto: D. Fišli)

Share Button