Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. veljače 2024.

Na 27. Viroexpu Matica umirovljeničkih udruga VPŽ svojim nastupima rasplesala i raspjevala posjetitelje te unijela dašak tradicije

Za njih godine kao da ne postoje, čini se kao da su „zagazili tek u drugo desetljeće“. Toliko je tu pozitivnih emocija u nastupu članova Matice umirovljeničkih udruga Virovitičko-podravske županije. Oni su svojim folklornim nastupom na sajamskoj pozornici 27. Viroexpa rasplesali i raspjevali posjetitelje, te unijeli dodir tradicije na sajam.

U zabavno-glazbenom programu pod nazivom “Radost zlatnih godina” bilo je pjesme, plesa, glazbe, stiha i smijeha. U programu su sudjelovali pjevački zbor Udruge umirovljenika Pitomače, folklorna grupa Matice umirovljeničkih udruga VPŽ, glazbenici Tomislav Lučić i Kruno Vargović, te pjesnici Jadranka Biondić i Anton Toni Juran pod voditeljskom palicom Trpimira Markotića.

Inače, Matica umirovljeničkih udruga VPŽ ima na sajmu i vlastiti štand, gdje su 32 člana iz deset umirovljeničkih udruga izložili različite rukotvorine. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

Share Button