Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. veljače 2024.

VIROEXPO 2024. Na “sajmu s dušom” po prvi put održan Sajam strukovnih zanimanja “Sad je pravi hit majstor bit”

U okviru ovogodišnjeg, 27. Viroexpa prvi put održan je Sajam strukovnih zanimanja pod nazivom “Sad je pravi hit majstor bit”!

Na sajmu se predstavilo osam strukovnih škola s područja Virovitičko-podravske županije na čijim su se štandovima učenici osnovnih škola mogli informirati o profesionalnoj orijentaciji i smjeru koji ih zanima.

Cilj svega je pravodobno informiranje učenika u ranoj dobi kako bi odabrali pravo životno zanimanje, kao i promocija obrtničkih, uglavnom deficitarnih zanimanja za koja i Virovitičko-podravska županija daje stipendiju učenicima.

Od srednjih škola svojim sudjelovanjem predstavili su se: Srednja škola Stjepana Ivšića Orahovica, Industrijsko-obrtnička škola Slatina, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Tehnička škola Virovitica, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, te Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

“Na ovogodišnji sajam došli smo predstaviti sve ono što radimo u školi, a za isti smo se polako pripremali tijekom cijele prošle godine. Osnovnoškolcima, ali i svim drugim posjetiteljima sajma pojasnili smo mogućnosti upisa u našu školu”– rekao je Stjepan Haumuller, učenik Tehničke škole Virovitica. (www.icv.hr, foto: D. Domišljanović)

Share Button