Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

27. veljače 2024.

“Uskrs u svakom domu” 14. ožujka: Fratri, policajci, gradska i županijska uprava te liječnici i medicinski tehničari na humanitarnom turniru odmjerit će snage u malom nogometu i povlačenju konopa

Virovitički franjevci, djelatnici PU virovitičko-podravske, Grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, te po prvi puta liječnici i medicinski tehničari Opće bolnice Virovitica, odmjerit će snage u malom nogometu i povlačenju konopa na sportsko-glazbenoj manifestaciji humanitarnog karaktera pod nazivom “Uskrs u svakom domu”. 

Uskrsni turnir održat će se u četvrtak, 14. ožujka s početkom u 18,00 sati u sportskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora u Virovitici, a bogat dvosatni program predstavili su organizatori manifestacije na konferenciji za medije u virovitičkom franjevačkom samostanu koju je vodio umirovljeni novinar Trpimir Markotić. 

U ime organizatora, Župe sv. Roka, fra Ivica Jagodić izrazio je zadovoljstvo povratkom turnira u Viroviticu nakon četverogodišnje pauze, ali i zahvalio na dugogodišnjoj potpori PU virovitičko-podravske, na čelu s načelnikom Marcelom Štrokom, Turističke zajednice Grada Virovitice i njenom direktoricom Tamarom Štefanec, kao i ostalih sudionika turnira.

“Predivno je vidjeti da smo svi ovdje jedinstveni kao u prvim kršćanskim vremenima; jedno srce i jedna duša. Plod ovoga našeg zajedničkog promišljanja, pomaganja i služenja želi biti za naše krajnje potrebite, od djece do najstarijih. Kao jedno srce djelujemo kako bismo za ovaj Uskrs obradovali mnoge koji u svojim životnim situacijama možda nemaju radosti, već bol, tugu i žalost, a svojim malim doprinosom želimo to pretvoriti u radost i nadahnuće. Iako su u turniru „stožerni“ pomagači oni koji sudjeluju u malonogometnom turniru i povlačenju konopa, pozivamo sve da se pridruže i pomognu koliko mogu. Mogu reći da ćemo mi kao franjevci biti ujedinjeni iz više mjesta, jaki i stabilni na terenu u okršajima s našim policajcima, djelatnicima gradske i županijske Uprave, kao i našim liječnicima i medicinskim tehničarima” – rekao je fra Jagodić.

Župan Igor Andrović istaknuo je važnost sudjelovanja VPŽ u ovoj sportsko-humanitarnoj manifestaciji, a Županija i Grad ove godine igraju kao jedna ekipa.

“Očekujem da bude zabavno, uz bogat sportski i glazbeni program. Posebno izdvajam publiku, koje svih ovih godina na ovoj manifestaciji nije nedostajalo, uvijek su bile prepune tribine i koja je jednako važna kao i oni na terenu. Organiziramo sve ovo ponajprije za naše sugrađane u potrebi, a potom i za sve one koji će svojim donacijama pridonijeti da Uskrs zaista dođe u svaki dom” – rekao je župan Andrović. 

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, uz glavnu poruku ovog turnira, nabrojao je i na koje sve načine Grad skrbi za one u potrebi: između ostalog, kroz Socijalnu samoposlugu „Djelo ljubavi“, Pučku kuhinju, projektima poput FEAD-a, nedavno otvorene Banke hrane…

“Poruka koju turnirom dajemo je da je uvijek bolje davati nego primati i ovim putem poručujemo svima da dođu i svoje srce daruju onima kojima je to najpotrebnije. Radimo puno toga i kroz projekte EU, a sve s ciljem konkretne pomoći onima u potrebi. Manifestacije poput ovih naše najmlađe uče i socijalnoj, odnosno društvenoj odgovornosti i zato pozivam sve da dođu, uživaju, bit će veselo i zabavno, a pritom će učiniti i dobro djelo” – rekao je gradonačelnik Kirin.

Po prvi puta u turniru sudjeluju i djelatnici Opće bolnice Virovitica. Ravnatelj Dinko Blažević kaže kako im je čast biti dio ove manifestacije. 

“S obzirom da imamo dobru ekipu, nadam se da nećemo biti predobri, pošto smo se zadnji priključili ovom pozivu. Pored sporta koji je osnova manifestacije, ona ima humanitarni karakter te smo sretni i ponosni što se u nju možemo ove godine uključiti i kao sudionici, a ne samo promatrači, kao ranijih godina. Vjerujem da ćemo postati dio stalnog postava i da je ovo samo početak” – poručio je ravnatelj Blažević.

Kao i prijašnjih godina, Župa, kao i ustanove koje sudjeluju u manifestaciji te svi zainteresirani sakupljat će novčani prilog za potrebe Caritasa Župe sv. Roka koji će biti predan na turniru, a namijenjen je siromašnim obiteljima za koje će se osigurati hrana i higijenske potrepštine. Uz mali nogomet i povlačenje konopa, organiziran je i glazbeno-scenski dio tijekom kojeg će nastupiti Gradska glazba i mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica, Glazbena igraonica i Slavuji Glazbene škole Jan Vlašimsky u Virovitici, Grupa Artes, Dječji zbor Zvončići župe sv. Roka, zbor Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Virovitici, a kao specijalni gost večeri stiže i Ivan Dečak, frontmen grupe Vatra.

Organizator ove hvalevrijedne manifestacije je Župa sv. Roka, dok su suorganizatori  Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Policijska uprava, Turistička zajednica grada Virovitice i Sportska zajednica Grada Virovitice. (www.vpz.hr, www.icv.hr, mlo, Foto: A. Zeko)

Share Button