Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. veljače 2012.

Grad Virovitica: Održan još jedan sastanak sa komorama u vezi povećanja komunalne naknade

Održan je novi sastanak HGK Županijske komore Virovitica i HOK Područne obrtničke komore VPŽ i Udruženja obrtnika Virovitica s gradskom upravom u vezi povećanja komunalne naknade.

Grad je, naglašavajući da održavanje postojeće komunalno održavanje mora funkcionirati na minimalnoj razini koja ne ugrožava sigurnost i kvalitetu življenja građana, prihvatio dio prijedloga članica komora i preispitao koeficijente namjene za pojedine djelatnosti te je nakon sveobuhvatne analize sukladno svojim mogućnostima nastojao udovoljiti gospodarstvenicima te kao maksimalan dao sljedeći prijedlog:

– da se koeficijenti za proizvodne djelatnosti smanje sa 2,00 na 1,80 odnosno 10 %,

– da se koeficijent za deficitarne djelatnosti smanjuje se sa 2 na 1 odnosno 50 %,

– da se za trgovine površina na koju se primjenjuje koeficijent 10 poveća sa 150 m² na 300 m².

Ukupno smanjenje iznosa komunalne naknade koji će Grad prikupiti na ovaj način iznosi oko 1 milijun kuna, što će značiti da se i program održavanja za 2012. godinu treba smanjiti za isti iznos, to jest u sljedećem periodu treba odlučiti na kojim će se vrstama održavanja smanjiti opseg poslova.

Sastanku su uz gradonačelnika Ivice Kirina nazočili i predsjednik HGK Virovitičko-podravske županije Ivan Slamić, predsjednik Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Vladimir Ivoš i predsjednik Udruženja obrtnika Virovitice Zdravko Šarić sa svojim suradnicima. (www.virovitica.hr)

Share Button