Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

03. ožujka 2024.

Virovitica domaćin međužupanijskog natjecanja učenika u stolarstvu: U četiri sata moraju pokazati sve što znaju

U Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica danas (petak) je održano Međužupanijsko natjecanje učenika u disciplini stolarstvo. Spomenuto natjecanje po drugi je put održano u ovoj virovitičkoj školi, a na njemu je sudjelovalo 8 učenika iz svih slavonskih županija te Garešnice i Koprivnice.

Okupljene učenike i njihove mentore, kao i pročelnicu Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martinu Bunić, članove Prosudbenog povjerenstva i predstavnike Obrtničke komore uvodno je pozdravio ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Goran Horvat.

Ravnatelj je iskazao zadovoljstvo što je škola ponovno domaćin ovoga natjecanja, a svim učenicima 3. razreda poželio je sreću u izradi. Uspješan rad budućim stolarima zaželjela je i pročelnica Martina Bunić.

“Želim vam čestitati što ste odabrali upravo ovo zanimanje i nadam se da će vaša volja, želja i upornost dokazati koliko strukovna zanimanja mogu biti kvalitetna i dobra za vašu budućnost. Također, nadam se da ćete biti izvrstan primjer učenicima koji se tek moraju opredijeliti za srednjoškolsko obrazovanje i određeno strukovno zanimanje” – istaknula je pročelnica Martina Bunić te im u četverosatnom radu tijekom natjecanja poželjela sreći i da se najbolji dokaže u državnoj završnici.

Osam srednjoškolaca za početak je izrađivalo krojne liste, a potom se preselilo u školsku radionicu gdje su od masivnog drveta započeli izradu proizvoda. Jedan od njih bio je i Marko Brentar, učenik 3. razreda Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici.

“Prvi sam put na Međužupanijskom natjecanju. Moram priznati da je malo strka. Kolege sa starijih godina uglavnom su prolazile ovu razinu natjecanja, ali konkurencija je u svakom krugu zaista velika” – govori nam Marko Brentar.

Članovi Komisije za ocjenjivanje, Željka Matijanić-Puljić, Franjo Nađ i Saša Draić, prosuđivali su kvalitetu krojnih lista i gotovih uradaka. 

Hrvatska obrtnička komora već godinama utječe na stvaranje svijesti o dugoročnim koristima upisa u strukovna zanimanja. Ta su zanimanja itekako tražena, budući da učenicima pružaju sve više mogućnosti za radno mjesto odmah nakon završene srednje škole. Fotogaleriju pogledajte OVDJE. (www.icv.hr, dj)

Share Button