Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. ožujka 2024.

OŠ Eugena Kumičića iz Slatine osvojila je treće mjesto na online kviz natjecanju “Koliko poznaješ Hrvatski sabor?”

U petak 8. ožujka Saborska Služba za građane organizirala je deseto po redu online kviz -natjecanje “Koliko poznaješ Hrvatski sabor” za osnovne škole. Osnovna škola Eugena Kumičića već tradicionalno sudjeluje u natjecanju, a ove su godine njihovi učenici osmih razreda bili izrazito uspješni te su prema konačnim rezultatima kviza s osvojena 87 boda ostvarili 3. mjesto u konkurenciji od 51 osnovne škole.

Učenice 8. razreda Andrijana Kolić, Mia Franjković i Karla Horvat su u kvizu trebale pokazati znanje u poznavanju Hrvatskoga sabora, njegove uloge i mjesta u hrvatskoj povijesti, kao i znanje u poznavanju suvremenog Sabora od konstituiranja prvog demokratskog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. do danas, njegove ustavne uloge i nadležnosti, djelokruga poslova i načina rada, te poznavanje prava i dužnosti koje imaju saborski zastupnici.

Učenice je za kviz pripremao njihov mentor i učitelj povijesti Krešimir Hrženjak. Detaljnije podatke o uspjehu možete pronaći OVDJE. (OŠ Eugena Kumičića Slatina, Foto: sabor.hr) 

Share Button