Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. ožujka 2024.

U Slatini održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju za žene, natjecalo se 160 hrvačica iz 21 hrvatskog hrvačkog kluba

U sportskoj dvorani Srednje škole Marka Marulića Slatina, u organizaciji Hrvačkog kluba Slatina te suorganizaciji Hrvatskog hrvačkog saveza, održano je Prvenstvo Hrvatske u stilu hrvanje za žene u uzrasnim skupinama U15, U17, U20 i U23 i seniorke za 2024. godinu.

Natjecanje je okupilo brojne uzvanike, a otvorio ga je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

„Izuzetno sam ponosan što se ovakvo jedno veliko Prvenstvo Hrvatske događa upravo ovdje u našoj Slatini, u našoj Virovitičko-podravskoj županiji. Ne čudi me da je upravo Slatina grad koji je odabran za ovo natjecanje jer je Slatina poznata po borilačkim sportovima, po hrvanju te po europskoj i svjetskoj prvakinji Veroniki Vilk. Iz tog razloga mi je drago kao županu što imamo ovakve velike uspjehe i što se možemo pohvaliti našim hrvačima koji su promotori i Slatine i županije“ – rekao je župan Andrović i naglasio da će Virovitičko-podravska županija nastaviti podržavati ovaj sport i Hrvački klub Slatina jer to i zaslužuju.

Dobrodošlicu brojnim posjetiteljima zaželio je i predsjednik Hrvačkog kluba Slatina Damir Lovčanin.

„Želim se zahvaliti našim vrijednim hrvačicama, roditeljima što vjeruju u ovaj sport, trenerima što svojim nesebičnim radom uče ovu djecu i čine od njih velike ljude. Čast mi je biti predsjednik ovakvog velikog kluba iz ovako malog grada gdje rezultati pokazuju sve“ – rekao je Lovčanin i dodatno zahvalio svima koji su doprinijeli razvoju kluba i postizanju velikih uspjeha proteklih godina.

Otvaranju natjecanju, između ostalih, nazočili su i zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, predsjednik Gradskog vijeća te Grada Slatine Tomo Tomić, kao i trener ženske reprezentacije Nenad Žugaj, predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Zvonko Očić, predsjednik Udruge trenera Pero Panić i glavni tajnik HHS-a Tin Bregović.

Hrvački klub Slatina ovom je prilikom Igoru Androviću, Mariju Klementu i Dori Međimorec uručio i Plakete za veliki doprinos klubu te ih imenovao počasnim članovima kluba.

Na natjecanju je sudjelovalo 160 hrvačica iz 21 hrvatskog hrvačkog kluba, a sve rezultate možete vidjeti OVDJE.

Share Button