Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. ožujka 2024.

Ujedinjeni u borbi protiv raka: Liga protiv raka VPŽ okupila udruge u Virovitici

Nakon uspješnih akcija u Slatini i Pitomači, koje su održane u petak, Liga protiv raka VPŽ u subotu je nastavila s obilježavanjem “Dana narcisa”. Tim povodom organizirali su prigodnu prodaju narcisa u Virovitici posvećenog borbi protiv raka dojke.

“Ovaj dan posvećen je ženama oboljelima od raka dojke. Javnim akcijama želimo široj javnosti pokazati da je rak dojke ozbiljna bolest. Žene se trebaju odazvati na nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke, koji provodi Zavod za javno zdravstvo VPŽ ‘Sveti Rok’. Uz podršku udruga poput naše, Liga protiv raka želi podići svijest javnosti o ovoj opakoj bolesti putem simbolične geste prodaje narcisa” – pojasnio je predsjednik udruge, dr. Miodrag Beneš.

U akciju Lige protiv raka VPŽ uključilo se nekoliko udruga, među kojima je i Udruga žena “Bukovčanke” iz Špišić Bukovice te Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski” VPŽ. Predsjednica županijske Zajednice žena HDZ-a Sanja Kirin, istaknula je važnost njihovog sudjelovanja u ovakvim humanitarnim akcijama.

“Naša zajednica redovito se uključuje u humanitarne akcije Lige protiv raka VPŽ i ponosni smo što možemo doprinijeti ovim inicijativama. Pozivam sve žene da se uključe u borbu protiv raka, a to mogu činiti i na temelju osobnog iskustva s tom bolesti” – zaključila je Sanja Kirin.

Ova prigodna prodaja narcisa nije samo simboličan čin podrške oboljelima od raka dojke, već i podsjetnik na važnost prevencije i ranog otkrivanja ove ozbiljne bolesti, koja se može uspješno liječiti ako se otkrije u ranoj fazi. Liga protiv raka VPŽ nastavit će svoje aktivnosti u cilju borbe protiv raka i podizanja svijesti o značaju redovitih pregleda i samopregleda.

Podršku akciji svojim dolaskom te kupnjom narcisa dali su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te virovitički gradonačelnik Ivica Kirin (icv.hr, mš, Foto: M. Šolc, ZŽ HDZ)

Share Button