Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. travnja 2024.

Upoznajte Špišić Bukovicu, malenu općinu u kojoj se rade velike stvari: Dograđuje se dječji vrtić, uređuje škola u Okrugljači, uređuje DVD Špišić Bukovice…

Od Drave do pitomih obronaka Bilogore, razgranala se općina Špišić Bukovica. Naoko mala, ali iznimno razvijena općina. Dio projekata koji se grade, obišao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, a sve u pratnji načelnika Općine Špišić Bukovica Hrvoja Milera.

U središtu ove općine ponosno stoji Kuća čaja – oaza mira, grandiozan objekt kojeg sve više pohode – sve brojniji turisti na ovom prostoru. Projekt je to sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u sklopu Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem.

U Špišić Bukovici je prije četiri godine izgrađen dječji vrtić Čarobna šuma. Bio je to jedan od jedanaest vrtića koji su izgrađeni na području Virovitičko-podravske županije, a financirani sredstvima Ministarstva poljoprivrede. No, taj projekt ide dalje. Naime, u punom je jeku dogradnja i rekonstrukcija vrtića “Čarobna šuma” u Špišić Bukovici.

Vrijednost projekta je 1.325.636 eura. Sufinancira ga Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju s 997.491 eura, a ostatak od 328.145 eura financirat se iz općinskog proračuna. Rok izvođenja radova je do 5. listopada. U novom, jasličkom prostoru “Čarobne šume” mjesto će pronaći 50 mališana.

Energetski se obnavlja Područna škola u Okrugljači, škola koja se nalazi pri OŠ Augusta Cesarca iz Špišić Bukovica. Bila je to dugogodišnja želja stanovnika ovog naselja nedaleko obala rijeke Drave. Vrijednost radova je oko 180.000 eura, a radove financira Virovitičko-podravska županija i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.

Škola u Okrugljači, izgrađena 1968. godine, je posljednja škola na području općine Špišić Bukovice, koja je ili novoizgrađena ili temeljito obnovljena. U istom naselju je izgrađen i nogostup, vrijedan oko 400.000 eura, kojim će se značajno podići razina sigurnosti kretanja djece i stanovnika ovog mjesta.

Načelnik Općine Špišić Bukovica, Hrvoje Miler, upoznao je nazočne i s projektom uređenja Streetball igrališta i uređenje prostora DVD-a Špišić Bukovice, projekta vrijednog 235.000 eura, kojim će se dodatno poboljšati uvjeti za vatrogasce i vatrogastvo ovog prostora, koje je iznimno razvijeno na području ove općine. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button