Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. travnja 2024.

Hrvatske šume, akcijama u Virovitici i Voćinu i ove su se godine uključili u obilježavanje Dana planeta Zemlje uklonivši pritom 3,5 tona otpada

Hrvatske šume su i ove godine uključene u projekt Rezolucija Zemlja. Uprava šumarije podružnica Slatina se povodom Dana planete Zemlje u projektne aktivnosti uključila akcijama sanacije divljih odlagališta otpada. Akcije čišćenja održane su u šumarijama Virovitica i Voćin. Djelatnici šumarije Virovitica su u suradnji s Planinarskim društvom Papuk iz Virovitice, te učenicima Tehničke škole Virovitica, smjer šumarski tehničar i njihovim profesorom, iz šume u blizini Jasenaša uklonili oko dvije tone otpada.

Istodobno, Šumarija Voćin je u suradnji s komunalnim poduzećem Votina iz Voćina očistila dio ispred ulaza u šumski predio Popovci te su zajedničkim snagama uklonili oko tonu i pol različitog otpada.

  • Raduje nas što se svake godine na akcije čišćenja odazivaju različita društva, udruge, škole. Suradnjom i zajedničkim javnim akcijama pridonosimo razvijanju ekološke svijesti i odgovornosti cijele zajednice kako bi potreba za organizacijom ovakvih akcija bila sve manja. Šume koje nas okružuju pružaju nam mnogo, osim izvora sirovine još su važnije njene općekorisne funkcije. Zaštita tla i voda, proizvodnja kisika, pročišćavanje zraka, ublažavanje klimatskih ekstrema, pružanje mjesto za odmor i opuštanje.. sve su to koristi koje imamo od šuma. Naš je zadatak da ih očuvamo u što boljem stanju kako bi se lakše oduprle izazovima koje nose klimatske promjene ali i suvremen način života – kažu iz Hrvatskih šuma. (Hrvatske šume)
Share Button