Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. travnja 2024.

“Lješnjomedska rapsodija moga kraja” – Izrada gastro suvenira Virovitičko-podravske županije sa Sandrom Jadek

Industrijsko-obrtnička škola Slatina bila je domaćin 4. radionice projekta „Lješnjomedska rapsodija moga kraja“.

Radionicu je vodila hrvatska slastičarska reprezentativka Sandra Jadek na temu „Gastro suvenir Virovitičko-podravske županije“. Pored učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina, na radionici su sudjelovali i učenici Osnovne škole „Eugena Kumičića“ Slatina i Strukovne škole Virovitica.

Prema originalnoj recepturi i pod vodstvom Sandre Jadek učenici su od meda, lješnjaka, bijele i tamne čokolade izrađivali lizalice „Lješnjomedska rapsodija Virovitičko-podravske županije“ koje su zamišljene kao slatki gastro suvenir naše županije.

Strukovna škola Virovitica kao prijavitelj, i Industrijsko-obrtnička škola Slatina kao partner, ostvarili su pravo na 11.000,00 eura odobrenih za ostvarenje projekta „Lješnjomedska rapsodija moga kraja“ na temelju Javnog poziva Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske pod nazivom Promocija i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam 2023. Kao sudionici projekta uključene su osnovne škole „Ivane Brlić-Mažuranić“ Virovitica i „Eugena Kumičića“ Slatina, a kao pridruženi partneri PP Orahovica d.o.o. Orahovica; obrt „Sandrini kolači“, Slatina vlasnice Sandre Jadek i OPG „Grapis Pčelarstvo Grahovac“ iz Virovitice. Više fotografija pogledajte OVDJE

Share Button