Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. ožujka 2012.

Uz nazočnost predstavnika braniteljskih udruga iz Slatine, Orahovice i Virovitice, održana je izvještajna skupština Udruge HVIDR-a Slatina u 2011. godini

U Hrvatskom domu u Slatini, održana je Redovita izvještajna skupština o radu Udruge HVIDR-a Slatina u 2011. godini. Skupština je održana u posebno svečanom tonu jer udruga ove godine proslavlja dvadesetu obljetnicu svog osnutka.

Skupštini su uz šezdeset članova udruge nazočili i predstavnici svih braniteljskih udruga s područja grada Slatine, predstavnici HVIDR-e gradova Orahovice i Virovitice, predsjednik Zajednice Udruga HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Nenad Križić te gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš i predsjednik mjesnog odbora Kozice Dario Medved.

Opsežno izvješće o radu HVIDR-e u prošloj godini podnio je njezin predsjednik Mato Bubaš. Uz redovito pružanje pomoći i podrške ne samo svojim članovima ratnim vojnim invalidima, nego i cijeloj braniteljskoj populaciji, istaknuo je angažman udruge na očuvanju tekovina Domovinskog rata koji je jedan od prioriteta udruge kroz sve godine njezinog rada i djelovanja. U 2011. godini Udruga HVIDR-a posebno je ponosna na organizaciju izložbe fotografija ratnih vojnih invalida «Dani poslije 2» organizirane prigodom proslave dana grada Slatine na kojoj su izložene i potresne fotografije stradalih članova slatinske HVIDRE. U suradnji sa Zavičajnim muzejom, Udruga HVIDR-a Slatina sudjelovala je i u organizaciji izložbe prigodom obilježavanja 20. obljetnice osnutka 136. slatinske brigade «Slatinski kraj u Domovinskom ratu» koju su organizirano posjetili i učenici slatinskih osnovnih i srednjih škola.

Uz opsežno izvješće o radu predsjednika Bubaša, podneseno je i izvješće o sportskim aktivnostima te su istaknuti brojni sportski uspjesi koje su postigli članovi udruge. Između ostalih, na tradicionalnim sportskim susretima hrvatskih ratnih vojnih invalida za Dan grada Slatine, ove je godine HVIDR-a ugostila i branitelje herojskog grada Vukovara, Pakraca i Lipika na što su osobito ponosni. Predsjednik Bubaš osvrnuo se i na probleme s kojima se Udruga susrela u svom radu u 2011. godini. Oni su većinom vezani uz nemogućnost realizacije predviđenih aktivnosti zbog nedostatka financijskih sredstava što je posljedica loše situacije u gradu uopće.

Ovom prilikom, kao zahvalu za predan rad u Udruzi HVIDR-a Slatina tijekom njezinog postojanja kroz dvadeset godina, predsjednik Mato Bubaš dodijelio je prigodne zahvalnice za promicanje interesa hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova njihovih obitelji te predan rad na zaštiti tekovina Domovinskog rata, svim bivšim predsjednicima Udruge i zaslužnim pojedincima. Članovi Udruge koji su se odazvali pozivu za Skupštinu, također su primili prigodne poklone. (www.radioslatina.hr)

 

Share Button