Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

17. svibnja 2024.

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Slatina Vretenac svojim nastupima razveselili publiku

Raspjevana i vesela atmosfera vladala je kino-dvoranom slatinskog POU-a, gdje su se okupili mnogobrojni posjetitelji kako bi uživali u pravoj glazbenoj poslastici. Za nju su bili zaslužni Vretenci, članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Slatina (UOSIT) Vretenac, zajedno sa svojim vrijednim volonterima i asistentima. Svi su oni zajedno radili proteklih nekoliko tjedana kako bi svojim obiteljima i prijateljima priredili plesno-pjevački show koji su nazvali “Vretenci zvuče poznato”, a koji je oduševio sve prisutne.

Priredbu su otvorili Ana Teodorović, voditeljica projekta CRES, i član udruge Goran Grahovac koji se može pohvaliti time kako mu je ovo već druga voditeljska uloga. Njihovo simpatično vođenje programa i način na koji su animirali publiku posebno je oduševio sve prisutne koji su se cijelo vrijeme smijali i pljeskali.

Na pozornici su svoje talente predstavili: Silvija Oreški, Petar Striber, Aleksandra Buti, Davor Marincel, Ksenija Glumšić, Matej Teglović, Goran Grahovac, Ana Marija Šomođi, Josip Miter, Josip P., Maja Rastija i Senka Jung. Svi su bili maskirani u svoje omiljene pjevače, no svaki je nastup bio poseban na svoj način. Dok su neki nastupali samostalno, drugi su imali podršku svojih asistenata i volontera Udruge. Publika je svaku točku nagradila gromoglasnim pljeskom, a dvorana je odjekivala poznatim ritmovima dok su svi zajedno pjevali hitove Tajči, Halida, Severine, Doris, Gibonnija i mnogih drugih.

Poseban trenutak večeri bio je zajednički nastup svih korisnika, djelatnika i volontera Udruge Vretenac kada su zajedno otpjevali svoju himnu “Daruj ljubav”, koju je samo za njih napisala dugogodišnja volonterka Tamara Dorić.

Za kraj, šlag na torti bila je zajednička izvedba pjesme “Rim Tim Tagi Dim” uz vodstvo članice Silvije, koja je ponosno otpjevala svaki stih. Njezina izvedba bila je srčana i energična, a njom je pokazala koliki je obožavatelj Baby Lasagne.

Ovakve aktivnosti iznimno su važne za članove Udruge jer im pružaju priliku da pokažu svoju ljubav prema pjesmi i plesu, a tu su pozitivnu energiju uspjeli prenijeti i na publiku koja ih je tijekom čitava nastupa pratila pljeskom i pjesmom.

Predsjednica Udruge, Patricija Karaman izrazila je svoju zahvalnost svim volonterima, asistentima i djelatnicima Udruge na predanom radu i pripremi ove priredbe. Također, posebno je pohvalila sve korisnike Udruge na hrabrosti, trudu i ljubavi koji su uložili u svoje nastupe, naglasivši koliko je ponosna na njih što su izašli iz svoje zone komfora, što nikome ne bi bilo lako. Više fotografija pogledajte OVDJE. (radioslatina.hr, Nikolina Mažar)

Share Button