Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

18. ožujka 2012.

Lino višebojac u Slatini: Pobjedničke pehare su podigli Nikolina Mavrović i Domagoj Jug koji će predstavljati VPŽ

Lino! Lino! Linoooo! S ovim je skandiranjem započeo Lino višebojac. No i prije samog početka točno u podne, OŠ Eugena Kumičića orila se od navijačkih truba, bubnjeva, zvečki pa čak i gromoglasnih bubnjeva. Ratnički obučeni u plavo-žute boje Grada te zamaskirani Podravkinim crveno-bijelim bojama, naoružani maštovitim transparentima kojima su bodrili svoje suučenike višebojce, naši su Eugenijalci pokazali kakvo veliko navijačko srce imaju. Dvorana SŠ Marka Marulića tresla se čitavih sat i pol dok pobjedničke pehare nisu podigli Nikolina Mavrović iz 6c i Domagoj Jug iz 8b. Osim prigodnih poklona sponzora Podravke osvojili su i ulaznicu za veliko finalno nadmetanje u Lini višebojcu koje će se održati u svibnju.

Vjerujemo da će ponosno braniti boje našeg Grada i dostojno predstaviti našu županiju odmjeravajući snage s višebojcima iz cijele Hrvatske. Nadamo se da će i tada pasti pokoji pehar i da će se baš njima ostvariti sportski san – naime ukoliko pobjednicima završnog finala organizatori ispunjavaju želje i vode ih na sportski događaj koji odaberu (do sada ispunjene želje: prisustvovanje utakmici Lige prvaka između Barcelone i Lyona i susret sa Lionelom Messijem, finale UEFA Europske lige u Hamburgu između Atletico Madrida i Fulhama i druženje s rukometašima Vorijem, Duvnjakom i Lackovićem te prisutvovanje utakmici između Tottenhama i West Hama…).

Osim sportskih zvijezda Nikoline i Domagoja, tijekom višeboja istaknula su se još neka imena – prvašić Ivan Brezović iz Vaške svojim je zdušnim navijanjem i posebno originalnom navijačkom opremom koja je uključivala i Lino krunu osvojio nagradu za najboljeg navijača. Veliko srce i posebnu dozu hrabrosti pokazala je Ivona Prša iz 5c koja je s godinu dana iskustva u treniranju rukometa ipak uspjela u izvođenju sedmeraca savladati rukometašicu Podravke Maju Kožnjak koja je kao sportski gost, uz trenera RK Nexe Kasima Kamenicu i golmana tog našičkog kluba Pericu Lelića sudjelovala u ovom sportskom događaju. Marko Kenjerić iz 7a u neizvjesnom je nadmetanju svojom upornošću pobijedio Pericu u slobodnim bacanjima pod košem.

 

Kao obećavajuće sportske nade naše škole međusobne su snage odmjerile i miješane ekipe prvog i četvrtog te drugog i trećeg razreda koje su uz pomoć učiteljica V. Menčik i V. Košutić savladale skakanje u vrećama, potezanje užeta i štafetu.

Na otvorenju višeboja atmosferu su dodatno zagrijali mali školski zbor pod vodstvom učiteljice R. Grahovac i plesačice kaubojke pod vodstvom učiteljice V. Menčik, a kulturnu baštinu predstavili su folkloraši pod vodstvom učiteljice M. Brezovčan. Najviše su se natrčali i oznojili nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture T. Medvedović i B. Kocić koji su sve pripremili kako bismo uživali u ovom sportskom danu. Lino spomen ploča na školi sjećat će nas još dugo na ovo nezaboravno sportsko druženje koje se nadamo ponoviti i još koje godine! (www.radioslatina.hr)

 

Share Button