Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

31. svibnja 2024.

Od Pitomače do Orahovice: Veterani, branitelji i rekreativci u još jednoj biciklističkoj vožnji povodom Dana državnosti

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije ”VBR” (veterani, branitelji, rekreativci) izvezli su još jednu u nizu memorijalnih biciklističkih vožnji.

Predvođeni Matom Bubašom, predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ i vođom VBR-ovaca te predsjednikom Odbora za branitelje VPŽ, biciklističku vožnju od Pitomače do Orahovice izvezli su još Mario Kovač i Pavo Tutenov.

Simboličnim paljenjem svijeća ispred spomen obilježja na ruti biciklističke vožnje, na samom startu u Pitomači, na gradskom groblju u Virovitici, u Slatini i na ciljnom odredištu Orahovici, VBR-ovci su, kao i do sada nebrojeno puta, odali dužnu počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Neophodna logistička podrška VBR-ovcima bio je i ovoga puta Ozren Rastija, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina, čiji su članovi udruge dočekali bicikliste u Slatini te po završetku biciklističke vožnje pripremili im okrjepu i prigodni domjenak. (www.icv.hr, pt, adf; Foto: O. Rastija)

Share Button