Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. lipnja 2024.

Održano drugo izdanje Gradinske fišijade: Na natjecanju koje je otvorio zamjenik župana Marijo Klement, sudjelovalo je devet ekipa

U organizaciji UDVDR-a Općine Gradina i Športskih ribolovnih klubova “Karas” Budakovac, “Štuka” Žlebina i “Dravica” Detkovac, te pod pokroviteljstvom Općine Gradina i Županijskog športsko-ribolovnog kluba “Štuka” iz Žlebine, na terenu ispred Lovačkog doma “Sokol” u Gradini danas se održala 2. Gradinska fišijada na kojoj je u natjecanju za najbolji fiš paprikaš sudjelovalo devet ekipa: Klaonica “Šuvak”, ekipa “Nema paprike”, “Klementa” “Novoselski prijatelji” iz susjedne Republike Mađarske, OŠRK “Dravica” Detkovac, Nogometni klub Gradina, DZMH udruga Novi Gradac i ŠRK “Štuka” Žlebina.

Gradinsku fišijadu je, uz nazočnost načelnika Općine Gradina Josipa Vučemilovića Jurića, otvorio zamjenik župana VPŽ Marijo Klement, a priznanja najuspješnijima je uručio načelnik Vučemilović Jurić. Cjelokupna manifestacija okupila je ljubitelje suhomesnatih i ribljih delicija iz cijele županije, a za glazbeni dio pobrinuo se mješoviti tamburaški sastav sačinjen od nekoliko sastava s istoka Slavonije.

I ovaj put je Općina Gradina, koja prednjači u gajenju tradicije i običaja iz naših krajeva, dokazali da Slavonija i njeni običaji u ovom kraju nikada neće izumrijeti. Više fotografija možete vidjeti OVDJE (www.icv.hr, Fotografije: Bruno Sokele)

Share Button