Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

02. lipnja 2024.

Fotogalerija: Kroz središte Orahovice prošao Cvjetni korzo – Dječji osmijeh i srce šokačko na Orahovačkom proljeću

Najtradicionalniji događaj i onaj koji je pokrenuo Orahovačko proljeće obilježio je i njegovo 56. izdanje. To je dakako prelijepi Cvjetni korzo s mnoštvom sudionika, a prije svega djece obučene u cvijeće i proljeće. Cvjetnom korzu bili su nazočni izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Josip Đakić, izaslanik župana VPŽ Igora Androvića, predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović, te mnoštvo direktora i ravnatelja orahovačkih gradskih poduzeća i institucija.

  • Prelijepo je danas biti na najljepšem proljeću, našem Orahovačkom proljeću i ovom cvjetnom korzu koji je pokretač ove velike manifestacije. Hvala svim tetama iz vrtića, učiteljicama iz škola i svim roditeljima na ogromnom trudu da ovaj Cvjetni korzo bude prikazan na najljepši mogući način. Hvala i svim sponzorima i pokroviteljima koji su nam pomogli i mogu reći da smo svi danas zajedno djeca proljeća i cvijeća – rekao domaćin, gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

Izaslanik župana Igora Androvića Predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović istakao je kako su Cvjetni korzo i Orahovačko proljeće samo dokaz da je Orahovica najveći turistički proizvod županije.

  • Orahovica je doista biser turizma naše županije i uvijek je lijepo doći ovdje i svjedočiti ovako prelijepom događajima. Hvala svoj ovoj predivnoj djeci na svakom osmijehu koji svima nam daje motiv i snagu da nastavimo dalje. Svaka pohvala organizatoru na odličnoj manifestaciji koja je veliki promotor naše županije – rekao je Begović.

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Josip Đakić također je biranim riječima pričao o Orahovici i Cvjetnom korzu.

  • Orahovica je grad koji je sinonim za turizam, grad koji diše za turizam i lijepo je danas biti ovdje i vidjeti koliko je trud uložen u pripremu ovako posebne i jedinstvene manifestacije. Uživajte danas u ovim dječjim osmijesima, u zvuku tamburice i najljepšem proljeću – rekao je Đakić.

A potom je Cvjetni korzo krenuo riječima gradonačelnika Ristera: ”Neka povorka krene”. Prošao je prvi Puhački orkestar DVD-a Orahovica kao jedan od simbola povorke, a onda i ekipa FBC biker radio i prijatelji iz Vukovara te potom tradicionalno biciklisti orahovačke osnovne škole puštajući u zrak balone. Na scenu je tada stupio znak orahovačkog proljeća kojeg su nosile učenice orahovačke osnovne škole, a potom su ulicama grada prošli hrvatski branitelji noseći zastave.

I onda je krenulo, prvo mali vrtićarci Palčića i Mamaline, a zatim osnovci od prvog do četvrtog razreda. Bilo je tu ciklama, zasjala su orahovačka sunca, prošli su brzo i duge i kišni oblaci pa sladoledi, srne i čuvari prirode, lubenice, vrtni patuljci, a zatim su nazočne razveselili prvi razredi kao kneginje Ružice i vitezovi uz pratnju članova Reda vitezova Ružice grad. Drugi razredi su došli izravno iz Šume Striborove kao mali tintilinići, treći su bili bubamare, a četvrti domino kocke. Na orahovačkom Cvjetnom korzu predstavili su se i vrtićarci iz Zdenaca kao Zdenčići, potom mališani vrtića iz Velikog Rastovca kao Hortenzije, djeca vrtića iz Čačinaca bila su prelijepa Cvjetna livada, a klinci DND-a Mikleuš pozornost su zaplijenili kao Mikleuške male duge.

Učenici OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci predstavili su se kao Žabice, čačinački osnovci bili se prelijepa Cvjetna kiša, a učenici OŠ ”Davorin Trstenjak” Čađavica ukrasili su orahovačko središte kao cvjetna livada. Nakon cvijeća i proljeća, korzom su prošla kulturno-umjetnička društva iz Orahovice, Crkvara, Granje Gračenice, Valpova, Viteza BIH, Paklareva BIH, Sesveta, Radikovaca, Zdenaca, Virovitice i Polače, a Cvjetni korzo na najljepši mogući zaključili su zaprege i jahači OPG-a Zdravko Kadežabek Dolci, Josip Major Bakovci i Milan Mihaljenović Duzluk. Kroz cijelu povorku lomio se glasan pljesak mnoštva Orahovčana u središtu grada, a Cvjetni korzo ponovno je pokazao koliko je velik i vrijedan i gdje je proljeće najljepše. Više fotografija možete vidjeti OVDJE (www.icv.hr, Fotografije: Vladimir Grgurić)

Share Button