Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

15. lipnja 2024.

Kulturno ljeto u Suhopolju: Veseli i rasplesani mališani zaradili veliki pljesak publike na II. Dječjoj smotri folklora

Veseli i rasplesani mališani, koji djeluju u Kulturno-umjetničkoj udruzi Suhopolje, mnogobrojnu publiku počastili su pjesmom i plesom u dvorištu Dvorca Janković u Suhopolju na II. Dječjoj smotri folklora, a koja je održana u okviru manifestacije Grofove kočije, unutar Suhopoljskog kulturnog ljeta.

Djeca i mladi na pozornicu su donijeli pjesme, plesove i dječje igre s područja Slavonije i pokazali raskoš narodnih nošnji, tonova i pokreta specifičnih za ovo područje.

“Imamo tri dobne skupine, malu, srednju i veću i sve su se danas predstavile publici izvedbama poznatih pjesama i plesova kao što su “savila se bijela loza vinova”, “ružmarin”, dječjim igrama kao što su “boc boc iglicama”, “ide maca oko tebe” i drugima. U udruzi nam je lijepo, postoji velik interes za kulturnu baštinu, trenutno nas je 30, a nadamo se da ćemo u budućnosti privući i članove za glazbenu sekciju koja nam na nastupima još nedostaje” – rekla je voditeljica Snježana Šantavec, koja već 10 godina vodi folklorne skupine unutar Udruge.

Osim publike, na radu i nastupu čestitao im je i načelnik Goran Doležal, koji ih je pohvalio kao čuvare kulture i tradicije cijelog slavonskog područja i poželio im puno uspjeha u narednom radu, novim koreografijama i repertoaru. 

U prekrasnom ambijentu Dvorca djeca su pokazala ljubav prema pjesmi i plesu po uzoru na prijašnje generacije i osvojili srca publike svojim nastupima. Više fotografija pogledajte OVDJE. (www.icv.hr, mlo) 

Share Button