Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

28. lipnja 2024.

Treća generacija “Ljetne škole Domovina” u dvotjednom putovanju Hrvatskom posjetili Virovitičko-podravsku županiju

Treća generacija “Ljetne škole Domovina”, koju organizira Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske u partnerstvu s Udruženjem hrvatsko – američkih stručnjaka, u dvotjednom putovanju Hrvatskom posjetili su i Virovitičko-podravsku županiju te obišli Dvorac Pejačević u Virovitici i Dvorac Janković u Suhopolju.

Gotovo 40 mladih pripadnika hrvatskog iseljeništva, prijavljenih na ovaj projekt, dolazi iz svih krajeva svijeta poput Australije, Sjeverne i Južne Amerike te Irske. Svoje putovanje započeli su 18. lipnja u Dubrovniku, a završit će ga 1. srpnja u Iloku. U posjetu Virovitičko-podravskoj županiji polaznike je u Gradskom muzeju Virovitica dočekala muzejska pedagoginja Anja Brabec Žeravica, dok im je dobrodošlicu zaželjela i pročelnica Službe za poslove župana i opće poslove VPŽ Jasna Abramović koja je mlade upoznala s karakteristikama Virovitičko-podravske županije. Polaznike su pozdravili i predstavnici Veleučilišta u Virovitici te Gradskog savjeta mladih grada Virovitice, a ispratio ih je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa svojom zamjenicom Vlastom Honjek-Golinac.

Dodajmo, projekt je namijenjen mladima od 18 do 30 godina, a održava se u svrhu jačanja identiteta hrvatskog iseljeništva, poticanja globalnog umrežavanja Hrvata, kulturne i znanstvene suradnje s mladom generacijom potomaka hrvatskih iseljenika, razvoja i jačanja baštinskog turizma u Republici Hrvatskoj te jačanja svijesti o nedjeljivom hrvatskom narodu. (www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

Share Button