Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

19. srpnja 2024.

Otvorena ovogodišnja manifestacija “Ljeto u kinu” koju devetu godinu za redom organizira POU Slatina

S radom je započelo slatinsko ”Kino pod zvijezdama”, odnosno manifestacija ”Ljeto u kinu” koju devetu godinu za redom organizira Pučko otvoreno učilište Slatina uz pokroviteljstvo Grada Slatine, Virovitičko-podravske županije, LAG-a Marinianis, Kino mreže, HAVC-a i Europa Cinemasa.

Prvi dan ”Kina pod zvijezdama” svojom nazočnošću su uveličali pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Virovitičko-podravske županije Martina Bunić i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac predstavila je ovogodišnji program manifestacije ”Ljeto u kinu 2024.”, koji se sastoji od kino programa za sve uzraste, “stand up-a”, radionica za djecu, te kazališta za djecu.

  • Cijelu manifestaciju smo nazvali ”Ljeto u kinu” u nadi da ćemo svake godine naš program obogaćivati novim sadržajima. Napomenula bih da smo roditeljima za vrijeme trajanja “stand up-a” organizirali istovremeno projekcije animiranih filmova u Art dvorani. Kao dio Kino mreže pripremili smo program za najmlađe pod nazivom ”Ljeto u mreži” s tri izvrsna animirana filma “Moj prijatelj robot”, “Tarzan” i “Mačke u muzeju”. Uz pomoć i potporu Društva ”Naša djeca” Slatina pripremili smo svaki utorak radionice za djecu, a zahvaljujući LAG-u Marinianis ”Smijeh pod zvijezdama – kazala je Danijela Fabric Fabijanac.

Pročelnica Martina Bunić pohvalila je ovu hvale vrijednu manifestaciju, jedinstvenu za Virovitičko-podravsku županiju.

  • Posebno nam je drago što grad Slatina ima jednu ovakvu hvale vrijednu manifestaciju, jedinu takvu na području naše županije, a koja je namijenjena i djeci i odraslima, i koja je besplatna za sve posjetitelje, pa je tako zbog svih ovih karakteristika posebna i prepoznatljiva. Svaka pohvala ravnateljici Danijeli Fabric Fabijanac na organizaciji, a super je što se manifestacija povezuje s DND-om Slatina. Odlično je što je organizirano i čuvanje djece dok roditelji gledaju “stand up”. Nadam se da će Slatinčani prepoznati trud POU Slatina i da će kao i prethodnih godina redovno posjećivati sve planirane sadržaje programa u velikom broju – rekla je pročelnica Bunić.

Zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić čestitao je i zahvalio se ravnateljici Danijeli Fabric Fabijanac što je i devetu godinu za redom uspjela organizirati ovakvu zahtjevnu manifestaciju.

  • Nadam se da će vrijeme poslužiti i da će se naši sugrađani odazvati na ovu besplatnu manifestaciju. Zahvaljujem se i čestitam ravnateljici i svim djelatnicima POU Slatina na trudu oko organizacije, te svima ostalima uključenima u realizaciju ”Kina pod zvijezdama”- istaknuo je Ilija Nikolić.

Prije projekcije biografskog filma ”Back to black” na prelijepo urađenom prostoru ispred zgrade POU Slatina, slatinski Glazbeni sastav Blue Moon izveo je nekoliko poznatih skladbi iz filmova. (www.icv.hr, Fotografije: Dragutin Fišli)

Share Button