Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

22. srpnja 2024.

DVD Virje ovogodišnji je pobjednik 16. natjecanja sa starom ručnom vatrogasnom špricom s konjskom zapregom u Velikoj Črešnjevici

Na vatrogasnom igralištu u Velikoj Črešnjevici jučer (nedjelja) je održano već tradicionalno 16. vatrogasno natjecanje sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom u organizaciji DVD-a Velika Črešnjevica i općine Pitomača.

Između ostalih, na ovogodišnjem natjecanju nazočili su i predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i njegov zamjenik Marin Aragović, predsjednik Vatrogasne zajednice VPŽ i DVD-a Velika Črešnjevica Željko Palković i tajnik VZ VPŽ David Tržić.

Vježba koju su izvodili sastojala se od nekoliko segmenata. Kretalo se s mokrom vježbom, odnosno sa starom ručnom špricom, a zatim je uslijedilo paljenje alarma, tjeranje lopte preko ljestvi i rušenje bočica, kao i ispijanje gemišta i bodovanje kilaže članova ekipe.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 ekipa, kako iz Virovitičko-podravske tako i iz Koprivničko-križevačke, ali i Bjelovarsko-bilogorske županije, a to su: DVD Velika Črešnjevica (muška i ženska ekipa), DVD Turnašica, DVD Sedlarica (muška i ženska ekipa), DVD Vukosavljevica, DVD Otrovanec, DVD Pitomača, DVD Virje i DVD Gornji Draganec.

Sa starom ručnom špricom s konjskom zapregom najbolje se snašla ekipa DVD-a Virje koja je osvojila prvo mjesto, drugo mjesto pripalo je DVD-u Gornji Draganec, dok je treće mjesto pripalo DVD-u Velika Črešnjevica.

Uz osam muških ekipa, na natjecanju su sudjelovale i tri ženske ekipe, a najbolja je bila ekipa DVD-a Gornji Draganec koja je osvojila prvo mjesto, drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Velika Črešnjevica, dok je treće mjesto zauzela ekipa DVD-a Sedlarica.

Na kraju natjecanja, izvan konkurencije, nastupila je „Liderska ekipa“ Virovitičko-podravske županije koju su činili predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, zamjenik načelnika općine Pitomača Marin Aragović, predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan, predsjednik vatrogasne zajednice VPŽ i DVD-a Velika Črešnjevica Željko Palković, zapovjednik DVD-a V. Črešnjevica Mario Rengel te suci natjecanja. 

Na kraju „Liderska ekipa“ svim sudionicima te pobjednicima dodijelila je zahvalnice i pehare. (www.vpz.hr, www.icv.hr, ib; Foto: A. Zeko, I. Barčan)

Share Button