Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

05. kolovoza 2024.

Tradicionalni 17. Dan pečenjakov u Pitomači privukao brojne mještane i goste: Uživalo se uz više od 3.000 pečenjaka, starinske delicije od kukuruza, domaće vino i dobru glazbu

Odlična atmosfera tradicionalne manifestacije „Dan pečenjakov“ u Pitomači i ove je godine privukla brojne ljubitelje pečenjaka, slasnih delicija i dobre glazbe. U samom centru Pitomače, za više od 3.000 kuhanih i pečenih kukuruza pobrinuli su se „Dečki z Dravske“ u suradnji s Općinom Pitomača, Turističkom zajednicom općine Pitomača i Komunalno d.o.o. Pitomača te uz podršku Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.  

„Kao i svake godine, prva nedjelja u osmom mjesecu namijenjena je za našu posebnu manifestaciju „Dan pečenjakov“. Ova godina posebna je zato što smo osvojili nagradu „Simply the Best“ i tako još jednom dobili potvrdu kako svi naši napori i sva naša zalaganja daju jako dobre rezultate. Trg je pun, i naši „Dečki z Dravske“ brinu se da nitko ne bude niti gladan niti žedan, a uz to zahvaljujem i svima onima koji brinu o našoj i sigurnosti i zdravlju“ – rekla je direktorica TZ općine Pitomača Ivona Pankaz, a ovogodišnju manifestaciju posjetili su i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović te načelnik općine Pitomača Željko Grgačić.

Osim pečenjaka, brojni okupljeni mogli su kušati i langošice, fritule te razne, pomalo zaboravljene, starinske delicije od kukuruza koje su pripremile članice udruge „Čuvarice kulturne baštine Kladare“, dok su oni žedni mogli uživati u domaćem vinu „Udruge vinogradara, podrumara i voćara Aršanj“ te pivu pitomačkih poduzetnika. Bio je tu i napuhanac za one najmlađe, a u večernjim satima zasvirali su i Less Band te popularni hrvatski glazbeni sastav Baruni.   

Podsjetimo, „Dan pečenjakov“ u kategoriji „Manifestacije-grupa: Hrana i piće“ dobitnik je tradicionalne nacionalne godišnje nagrade “Simply the Best” koju za kreativnost, inovativnost, razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija, poslovno turistička burza PUT i turistički magazin Way to Croatia. (www.vpz.hr, Foto: A. Zeko)

Share Button