Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. travnja 2012.

Susret čelnika gradovi prijatelja Orahovice i Bačke Topole: Suradnja na mnogim poljima

Nakon potpisivanja Sporazuma o prijateljstvu u siječnju tekuće godine između Orahovice i općine Bačka Topola, suradnja ovih dvaju mjesta nastavila se poslovno-turističkim posjetom stručnog tima općine Bačka Topola na čelu s načelnikom Atilom Babijem. U timu su se našli vlasnici tvornica, obrtnici te ponajviše ljubitelji najpoznatije gospodarstvene grane Bačke topole, vinarstava i vinogradarstva. Tim je primio orahovački gradonačelnik Josip Nemec, a potom su Vojvođani posjetili stari orahovački vinski podrum te podrum Poljoprivrednog poduzeća Orahovica. Inače, Orahovica i Bačka Topola povezane su još od 70-ih godina prošloga stoljeća od kada su počele razmjene učenika na relaciji ovih dvaju mjesta:

– Mi smo već nekoliko puta bili u Orahovicu u posljednje vrijeme i uvidjeli smo da je ovaj kraj također vinorodan kao naš. Upravo iz tog razloga posjetili smo Orahovicu u sklopu našeg vinskog reda, akcije koju organiziramo svake godine u kojoj obilazimo susjedne zemlje i vršimo degustacije te upoznavanje vina i vinskih krajeva. Ciljano smo na ovaj put poveli naše poslovne ljude kako bi u Orahovici ostvarili i poneku poslovnu suradnju što bi siguran sam koristilo i Orahovici nama. Ovim nastavljamo našu dugogodišnju suradnju i mogu reći da sam presretan što sam dio ove priče koje je davno krenula, a danas se eto na obostrano veselje i nastavila – rekao je načelnik Bačke Topole Atila Babi.

Orahovački gradonačelnik Josip Nemec također je oduševljen suradnjom s Bačkom Topolom za koju kaže kako će sigurno puno obostrano pomoći:

– Vjerujem da će kako gradovi tako i naše udruge izuzetno dobro surađivati. Danas mnogi ljudi iz Orahovice itekako znaju za Bačku Topolu, a također i oni za nas. Suradnja je ovim nastavljena, a nadam se kako će biti još bolja i plodnija nego prije. Naravno da mi možemo učiti od njih, ali i oni od nas i to je zapravo najveći cilj cijele ove priče, da zajedno još više podignemo zajednice u kojima živimo – zaključio je Nemec.

Gosti iz Bačke Topole bili su oduševljeni Orahovicom i njezinom bogatom poviješću te naravno visoko kvalitetnim vinima kako poljoprivrednog poduzeća tako i ostalih orahovačkih vinogradara. (www.orahovica.hr)

 

Share Button