Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

26. kolovoza 2024.

Za prvih 15 godina rada: Udruga Ličana Vila Velebita podijelila 15 vrhunskih torti Sandre Jadek, na vrijednom jubileju im je čestitao i župan Igor Andrović

U nedjelju je održana posljednja večer Slatinskog ljeta, a što ju je organizirao Slatinski informativni centar pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice grada. Te posljednje večeri ove ponovno itekako uspješne manifestacije, a čemu svjedoči odlična posjećenost tijekom cijelog ljeta, posjetitelje je zabavljao Tamburaški sastav Čokanj.

Nedugo po početku svirke odmah pokraj pozornice paralelno je započela još jedna fešta – Udruge Ličana Vila Velebita Slatina. Slatinski su Ličani proslavljali 15 godina rada pa se taj nemali jubilej i njegovo obilježavanje idealno uklopilo u program Slatinskog ljeta. A tu godišnjicu članovi Vile Velebita obilježili su čašćenjem svojih sugrađana, svih posjetitelja Slatinskog ljeta. Slavljenici su simbolično za prvih 15 godina rada sugrađanima podijelili točno 15 vrhunskih torti izašlih i spravljenih od strane obrta Sandrini kolači i njegove vlasnice svjetski poznate slastičarke Sandre Jadek. Među brojnim čestitarima Udruzi Vila Velebita bili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, kao i zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić. Na proslavu rođendana slatinskom društvu stiglo je i Pjevačko društvo Gacka istoimenog Zavičajnog kluba Ličana iz Bizovca, a koje je pak obogatilo program otpjevavši tri ličke pjesme. Tom ansamblu nakratko su se na pozornici pridružili i svi članovi domaćina, a brojni posjetitelji iskoristili su tu prigodu kako bi ih velikim aplauzom nagradili za 15 godina marljivog rada na očuvanju ličkih običaja i tradicije.

Nakon tog čina na pozornicu se ponovno vratio Čokanj i u neprekidnom miksu izveo kolaž u kojem je bilo za svakoga ponešto. Od tambura, zabavnih skladbi, pa sve do onih uz kojih se zaplesalo kolo oko fontane, a kasnije se i podosta posjetitelja ponukano odličnom svirkom hrabro odlučilo i zaplesati. Kako bi sve prošlo u miru i veselju i ovog su se puta pobrinuli dečki iz slatinske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata koji su obavljali posao osiguranja događaja. (www.radioslatina.hr, Fotografije: Damir Jukić)

Share Button