Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

30. kolovoza 2024.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković: Strateško pitanje za razvoj Virovitičko-podravske županije je brza cesta koja se sada razvija na nekoliko točaka i bit će ključna za gospodarski razvoj regije

Nazočivši svečanoj sjednici Županijske skupštine VPŽ koja je održana u Kazalištu Virovitica, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo napretkom Virovitičko-podravske županije, istaknuvši važnost kontinuiranog razvoja i ulaganja u infrastrukturu, poljoprivredu, kulturu i obrazovanje. Posebno je pohvalio napore u obnovi rodilišta u Općoj bolnici Virovitica, što će, kako je rekao, stvoriti kvalitetne uvjete za majke i novorođenčad, te pridonijeti rješavanju pitanja negativnog prirodnog priraštaja.

Premijer je istaknuo značaj projekta brze ceste koja će povezati Bjelovar i Viroviticu, naglasivši kako je taj strateški projekt od ključne važnosti za gospodarski razvoj županije.

  • Strateško pitanje za razvoj Virovitičko-podravske županije je brza cesta. Ova prometnica, koja se sada razvija na nekoliko točaka, bit će ključna za gospodarski razvoj regije. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima završiti ovu važnu prometnicu i uključiti Viroviticu u mrežu autocesta – rekao je.

 

Premijer je istaknuo i značajnu potporu poljoprivredi u županiji, uključujući projekte navodnjavanja i potporu poljoprivrednicima.

  • Zahvaljujem na trudu u unapređenju hrvatske poljoprivrede. Vaša poljoprivredna proizvodnja u Virovitičko-podravskoj županiji stavlja ovu prekrasnu zemlju u kvalitetnu funkciju i doprinosi našoj ukupnoj proizvodnji – rekao je.

Govoreći o obnovi kulturne baštine, Plenković je pohvalio obnovu dvoraca u regiji, naglašavajući njihov doprinos kontinentalnom turizmu.

  • Vaša obnovljena kulturna baština postala je referentna destinacija. Svi obnovljeni dvorci privlače sve više posjetitelja i doprinose sjajnoj turističkoj sezoni u Hrvatskoj – izjavio je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

 

Premijer je istaknuo i važnost suradnje između središnje vlasti i lokalnih zajednica.

  • Na početku našeg trećeg mandata i u godini izbora, važno je naglasiti sinergiju između središnje vlasti, županija, gradova i općina. Naša politika temeljila se na redovitom dijalogu i funkcionalnoj decentralizaciji, što je rezultiralo značajnim postignućima u proteklim godinama – rekao je.

Također, Plenković je spomenuo projekt „Slavonija, Baranja i Srijem“ vrijedan 3 milijarde eura koji se odnosi na sveučilišnu i obrazovnu suradnju.

  • Pomoć Slavoniji, koju smo započeli 2016. godine, pokazuje vidljive rezultate. S rastom BDP-a, plaća i zaposlenosti, očekujemo povratak naših sugrađana koji su prethodnih godina radili ili studirali u inozemstvu – zaključio je premijer. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button