Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

09. travnja 2012.

Otvoren Slatinski amaterski filmski festival SLAFF, festival završava u subotu proglašenjem najboljih filmova i njihovom projekcijom

Po drugi put u posljednje dvije godine Srednja škola Marka Marulića u Slatini domaćin je i organizator Slatinskog amaterskog filmskog festivala – SLAFF koji su prigodnim riječima otvorili ravnatelj Srednje škole Marka Marulića Slatina Petar Žarković i voditelj Dario Vrbaslija.

– Smatram da filmska kultura i filmska umjetnost nisu dovoljno zastupljeni u programima srednjih škola, pa je i ovaj festival dobra prilika za populariziranje filmske umjetnosti među srednjoškolcima. Prvi pozitivni efekti već su vidljivi. Formiraju se filmske ekipe u školama, snimaju se prvi filmovi – kaže ravnatelj Žarković.

U natjecateljskom djelu SLAFF-a, koji će trajati sve do subote, bit će prikazani filmovi: ‘Bijeli princ’ OŠ Rudeš iz Zagreba, ‘Smrad’ OŠ V. Nazora iz Slavonskog Broda, ‘Sisak, moj grad’ Industrijsko-obrtničke škole iz Siska i’Škola na kotačima’ i ‘Vatreni vremeplov’ Filmske družine iz Zagreba. Kino-klub Karlovac predstavit će filmove: ‘Kebab na bugarski ala grof Ratkay’, ‘Cura u šumi’, Školski odmor Ljudevita Gaja’ i ‘U mraku’, a MD Babatuljak OŠ Josipa Kozarca prikazat će filmove ‘Ruže za Ružicu’ i ‘U dobrom društvu’. Srednjoškolci SŠ Stjepana Ivšića iz Orahovica predstavit će se filmom ‘C’, a OŠ Josipa Zorića iz Dugog Sela dolazi s filmom ‘Plavi zec’.

U revijalnom dijelu festivala bit će prikazani filmovi malih filmaša iz: Gunje, Splita i Slatine, te prošlogodišnji najbolji filmovi: ‘Čuvari baštine’ Eko grupe SŠ Marka Marulića i ‘Glad’ Leona Žilavog i Denisa Hubera iz OŠ Josipa Kozarca Slatina. Festival završava u subotu proglašenjem najboljih filmova i njihovom projekcijom. (www.vecernji.hr)

 

Share Button