Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

16. travnja 2012.

Javni natječaj za dodjelu ”Donacije godine 2012.” koji je namijenjen projektima iz sfere tradicijskog obrtništva – Najuspješnijim originalnim obrtničkim proizvodima 300.000,00 kuna

Hrvatska obrtnička komora i Zagrebačka banka objavile su javni natječaj za dodjelu ”Donacije godine 2012.” koji će biti namijenjen najuspješnijim projektima iz sfere tradicijskog obrtništva. ”Donacija godine 2012.” – Zagrebačke banke, dodijelit će se obrtnicima za projektni prijedlog osmišljavanja cjelokupnog originalnog proizvoda temeljenog na prepoznatljivom tradicijskom motivu, prepoznatljivoj obrtničkoj tehnici ili za proizvode koji u sebi sadrže elemente tradicijskog i obrtničkog umijeća. Iznos donacije za tri najbolja projektna prijedloga iznose 150.000,00 kuna za prvonagrađeni, 100.000,00 kuna za drugonagrađeni i 50.000,00 kuna za trećenagrađeni prijedlog. Teme unutar kojih je moguće prijaviti projektni prijedlog su ”Dom i prostor” (oprema stola, predmeti za kućanstvo i za opremu interijera), ”Odjeća, obuća i nakit” (predmeti od tekstila, vune, kože, krzna, metala, stakla, papira i ostali) i ”Poslovna oprema i darovi” (raznovrsni materijali).

Sve projektne prijedloge pristigle na natječaj procijenit će sedmočlana stručna natječajna komisija koja će odabrati ukupno deset najkvalitetnijih projekata. Ti će projekti potom ući u drugi krug i biti prezentirani široj javnosti na službenim stranicama Natječaja na društvenoj mreži Facebook. Svi korisnici Facebooka moći će glasovati za prijedloge, a iznos donacije bit će dodijeljen trima projektima koji prikupe najviše glasova putem Facebooka. U sklopu Facebook aplikacije svaki od ukupno 10 projekata imat će vlastitu stranicu za potrebe predstavljanja sudionicima, a stranica projekta predstavlja prezentacijsku stranicu pojedinog projekta. Na ovaj se natječaj mogu prijaviti svi obrtnici sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, a detalji o potrebnoj dokumentaciji i načinu prijave za natječaj nalaze se na internetskim stranicama Zagrebačke banke (www.zaba.hr) i Hrvatske obrtničke komore (www.hok.hr). Rok za predaju prijava je 25. svibnja 2012. godine. Objava pobjedničkog projekta bit će upriličena 29. lipnja na svečanoj Akademiji HOK-a u povodu 160. obljetnice organiziranog obrtništva. (www.hok.hr)

 

Share Button