Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

25. rujna 2024.

Poznati su najbolji gospodarstvenici Virovitičko-podravske županije: Zlatne kune HGK-a za Degal tehniku, Anku i Kramel

Degal tehnika, Anka i Kramel, laureati su HGK Županijske komore Virovitica za 2023. godinu. Degal tehnika je slavila u kategoriji „veliko trgovačko društvo“. Anka iz Slatine je titulu osvojila u kategoriji „srednje trgovačko društvo“, dok je Kramel iz Kladara, najbolje „malo trgovačko društvo“ u Virovitičko-podravskoj županiji.

Priznanja najboljima uručena su na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK ŽK Virovitica koja je održana na Višnjici, a uručili su im ih, virovitičko-podravski župan Igor Andrović i predsjednik HGK ŽK Virovitica, Zlatko Pleša.

Kramel d.o.o. Kladare

Tvrtka Kramel, bavi se elektroinstalaterskim radovima. Njihovi timovi ljudi obavljaju poslove montaže i održavanja elektro sustava na svim poslovnim i stambenim objektima. Osnovana je 2017. godine, u privatnom je vlasništvu, broji više od 30 zaposlenih. Uglavnom, posluju na inozemnom, ali orijentirani su i na hrvatsko tržište. Osim obavljanja elektroinstalaterskih radova, nude i knjigovodstvene usluge. Nagrada je uručena direktoru Petru Kramariću.

Anka d.o.o. Slatina

 

Tvrtka Anka d.o.o. Slatina počela je s radom 2015. godine. Tada je petero radnika, vrativši se iz Njemačke, startalo s proizvodnjom u jednoj, a danas imaju 70 zaposlenih koji rade u pet, a završavaju – šestu halu. Bave se proizvodnjom prikolica za konje i prenamjenom kamiona za prijevoz konja. Više od 90 posto proizvodnje namijenjeno je izvozu u Njemačku. Nagradu je primio direktor tvrtke Goran Šarabok.

Degal tehnika d.o.o. Virovitica

 

Osnovana je 2010. godine, trenutno zapošljava 68 djelatnika i prisutna je u tri segmenta na tržištu. Jedan je graditeljstvo s naglaskom na proizvodnju prenapregnutog betona (konstrukcija). Sudjelovali su u izgradnji brojnih mostova, vijadukata, nadvožnjaka, sportskih dvorana i sličnih objekata, a jedan od vjerojatno najpoznatijih objekata koji su radili je vidikovac na Biokovu, popularni Skywalk.
Drugi segment je proizvodnja i obrada kamena, odnosno proizvodnja frakcija u vlastitom kamenolomu Oblićevac.
Treći segment je instalacija fotonaponskih elektrana po principu „ključ u ruke. U tom segmentu Degal tehnika je prisutna gotovo 5 godina i ima veliko iskustvo u pripremi i razvoju projekata  izgradnje sunčanih elektrana.
Do sada su na području Hrvatske instalirali nekoliko desetaka sunčanih elektrana ukupne snage više od 36 MWp. Trenutno završavaju projekt izgradnje neintegrirane sunčane elektrane na zemlji snage 11,75 MWp na području grada Slatine. Nagrada je uručena direktoru tvrtke Tomislavu Deniću. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Share Button