Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

04. listopada 2024.

Za DVD Pitomača, u petak nije mogao stići bolji rođendanski poklon: Virovitičko-podravska je DVD-u Pitomača, koji obilježava 130 godina, nabavila kombi vozilo za što je izdvojeno 27.168 eura

Za DVD Pitomača, u petak nije mogao stići bolji rođendanski poklon. Virovitičko-podravska je DVD-u Pitomača, koji obilježava 130 godina, nabavila kombi vozilo za što je izdvojeno 27.168 eura. Ključeve vrijednog vozila, koji će služiti pitomačkim vatrogascima, ali zasigurno i drugim udruga s ovog područja, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uručio je predsjedniku DVD-a Pitomača, Marku Đakiću.

Uz njih, ovoj prigodnoj svečanosti, nazočili su i – zamjenik župana Marijo Klement, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, zamjenik načelnika Općine Pitomača Marin Aragović… Osim toga, u petak je još netko dobio poklon, jer je DVD Pitomača – DVD-u Dinjevac doniralo jedno svoje vozilo. Ključeve vozila, zapovjedniku DVD-a Dinjevac, Mati Bastaliću, uručio je načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačić.

  • DVD Pitomača djeluje već 130 godina što nije malo za bilo koju udrugu, osobito za DVD jer se iza toga krije puno rada, sloge i zajedništva. Zahvaljujem im što svoje zdravlje i život ponekad stavljaju u drugi plan kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija. Danas vatrogasci više nisu samo u intervencijama gašenja požara, već su i prvi na mjestu prometnih nesreća te u krizama, kao što su poplave i pandemije. Ovaj kombi će zasigurno služiti i za intervencije, ali i za sva natjecanja, posebice za mladež koje ima sve više na području općine Pitomača i koja nastavlja bogatu tradiciju vatrogastva u Pitomači – rekao je župan Igor Andrović.

DVD Pitomača danas broji 93 člana, od čega su 23 operativna vatrogasca. Godišnje bilježe više od 30 intervencija i predstavljaju važan faktor sigurnosti i društvenog života općine Pitomača, brinući i skrbeći za stanovnike ovog područja kada je to najpotrebnije.

  • Ovaj kombi, DVD-u Pitomača znači zaista puno jer se time prepoznaje naš dugogodišnji rad i trud. Naš kombi iz DVD-a Pitomača proslijedili smo našem susjednom selu, DVD-u Dinjevac, za što sam siguran da će im dobro služiti za prijevoz djece i intervencije. Zahvaljujem Virovitičko-podravskoj županiji, a prvenstveno županu Igoru Androviću, što su uvidjeli naše potrebe i nagradili nas ovim kombi vozilom – rekao je Marko Đakić, predsjednik DVD-a Pitomača.

Inače, svečanost obilježavanja 130 rođendana DVD-a Pitomača, održat će se u nedjelju 13. listopada u Pitomači. (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

 

Share Button