Virovitičko-podravska županija (Uvijek otvorenih vrata)Virovitičko-podravska županija

11. listopada 2024.

Treći projektni dan “Orijentacijsko hodanje” Učeničkog doma Virovitica postao je međunarodan

U utorak 8. listopada održan je 3. projektni dan “Orijentacijsko hodanje” u organizaciji Učeničkog doma Virovitica, a postao je i međunarodni projekt jer je ekipa Učeničkog doma Virovitica ove godine ugostila učenike i voditeljicu iz slovenskog Dijaškog doma Drava Maribor.

Projekt je ove godine realiziran na izletištu Križnica uz neizostavni posjet Centru za posjetitelje Križnica.

“Tradicionalno mjesto održavanja ovog okupljanja su Virovitički ribnjaci, no zbog njihove rekonstrukcije bili smo primorani pronaći novu lokaciju koja je oduševila sve okupljene.
U sklopu projektnog dana okupili smo 10 ekipa koje se sastoje od tri učenika i jednog voditelja – odgajatelja. Uz ekipu našeg Doma kao doma domaćina, te ekipu slovenskog doma, sudjelovale su ekipe četiriju zagrebačkih domova (Učenički dom Novi Zagreb, Učenički dom Dora Pejačević, Učenički dom Franje Bučara i Učenički dom Maksimir), Doma učenika srednjih škola Bjelovar, Učeničkog doma Varaždin i Učeničkog doma Graditeljske škole Čakovec te još jedna “ekipa iznenađenja” sastavljena od učenika iz različitih domova”– istaknuli su iz Učeničkog doma Virovitica.

Ekipe su, prema uputama organizatora, sastavljene od učenika koji inače nisu uključeni u sportske aktivnosti u domu, a kroz aktivni boravak u prirodi za njih je osmišljen niz motoričkih i intelektualnih aktivnosti.

“Treba spomenuti da su područja održavanja aktivnosti uvijek bez mrežnog signala, tako da su učenici usmjereni jedni na druge što pridonosi ostvarenju cilja projekta, a to je utjecaj na tjelesni, intelektualni i socijalni razvoj sudionika. Iako su se sve aktivnosti bodovale s obzirom na vrijeme i točnost izvedbe, cijeli događaj ipak nije bio natjecateljskog karaktera u smislu nagrađivanja najuspješnijih, već su svim sudionicima dodijeljene zahvalnice za sudjelovanje te prigodan dar Učeničkog doma Virovitica. U ovoj vrlo zahtjevnoj i izazovnoj organizaciji i realizaciji 3. Projektnog dana nije sudjelovao samo imenovani projektni tim, već svi djelatnici Doma, svatko u svom području, na čelu s ravnateljicom Martinom Tišljar. Veliki doprinos dali su i naši učenici volonteri koji su s velikim veseljem dočekivali goste, bodrili ih u aktivnostima na kojima su bili angažirani kao voditelji/suci te ih animirali u slobodno vrijeme. Organizacija i realizacija 3. Projektnog dana “Orijentacijsko hodanje” rezultat je timskog rada učenika i svih djelatnika Doma, a osmjesi i zadovoljstvo sudionika sugeriraju da je projektni dan ispunio svoj cilj”– zaključili su iz Učeničkog doma Virovitica. (www.icv.hr, Učenički dom Virovitica)

Share Button